Kürtçe provokasyona suç duyurusu: "O yazıyı yazan kişi Gökçek ile çalıştı”

Kürtçe provokasyona suç duyurusu: "O yazıyı yazan kişi Gökçek ile çalıştı”
Duvarlara yazdığı Kürtçe yazılarla Mansur Yavaş hakkında olumsuz algı yaratmak istediği iddia edilen kişinin, 2014‘te Melih Gökçek ile çalıştığı, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman Soylu’ya destek mesajları attığı iddia edildi.

Mehmet Özhaseki’nin “Ankara’yı CHP alırsa su faturalarını militanlar dağıtacak” açıklamasından üç gün sonra duvarlara Mansur Yavaş hakkında yazılama yapıldığına dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yaptığı basın açıklamasında, bu yazıyı yazan kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Ali Haydar Hakverdi, ihbar üzerine polis karakoluna gittiklerini ve takibi yapan CHP Gençlik Kolları ile birlikte yazıyı yazan şahsın evini ve kimliğini tespit ettiklerini söyledi. Hakverdi, kişinin yakalanması için başsavcılığa dilekçe vereceklerini açıkladı.

“KİŞİ YANINDA ONLARCA KİŞİ ÇALIŞAN BİR İŞ ADAMI”

Hakverdi, yazılama eylemi yapan kişinin yanında onlarca eleman çalıştıran bir iş adamı olduğuna dikkat çekerken, “2014 yerel seçimlerinde Melih Gökçek ile beraber çalışmış ve kendisine destek açıklamaları yapmış. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklamaları yapmış bir şahıs. Şu son dönemde de İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medyasından destek açıklamalarında bulunmuş. Bu iş adamı sabahın 5’inde evinden kalkıp neden duvara yazılama yapar ya da bunu kimler yaptırır” dedi.

İlgili Haberler