Mansur Yavaş'tan 100 bin TL'lik tazminat davaları

Mansur Yavaş'tan 100 bin TL'lik tazminat davaları
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi Özhaseki ve bazı medya kuruluşları tarafından kendisine yönelik 'terör' ithamları hakkında 100 bin TL'lik tazminat davaları açtı.

İYİ Parti ve CHP iş birliğinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, başta AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki olmak üzere kendisi hakkında bulunulan gerçek dışı ithamlara karşı Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerinde 100’er bin liralık manevi tazminat davaları açtı.

“MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLAYACAĞIM”

Konuya ilişkin Yeniçağ'a özel açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş “Bizim kimliğimiz, geçmişimiz ve bugünümüz atılan bu iftiralara karşı en net en somut yanıttır ancak bunu yapanların da yanına kâr kalmasın diye bu akıl dışı ithamlarda bulunanlar hakkında 100’er bin liralık manevi tazminat davası açtık.” ifadelerini kullandı.

Yavaş ayrıca kazanacağı tazminatların tümünü Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını ifade etti.

Mansur Yavaş’ın Özhaseki dışında tazminat davası açtığı kişiler arasında kendisi hakkında canlı yayında “HDP - PKK ile birlikte kol kola yürüyen bir Mansur Yavaş var” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Etrafında PKK destekçileri olan, HDP’ye diyet ödeyecek” diyen AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin ve “Gençlik Merkezleri adı altında PKK’ya lojistik destek sağlayacak. Beli kırılmak üzere olan terörü Ankara’dan besleyecek” diyen Yeni Akit Gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı da bulunuyor.

TAYYİP ERDOĞAN'LI DAVA DİLEKÇELERİ

Mansur Yavaş’ın açtığı manevi tazminat davalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce kazandığı tazminat kararlarına yapılan atıflar dikkat çekti.

Yavaş’ın dilekçelerinde “Siyasetçinin eleştiriye açık olması gerektiği ve siyasetçiye karşı yapılan eleştirilerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin esas olduğu belirtilirken bu eleştirilerin de bir sınırının olması gerektiği ve bu sınırların da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne dek kazandığı tazminat davalarında mahkemelerce ortaya konan içtihatlardaki ‘siyasi kariyerini etkilememe’ kıstasına dayalı olarak belirlenmesi gerektiği” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler