Lisede peygamber torunu olarak sunulan şeyhle Mevlit töreni. Lüks aracıyla geldi, ‘şükredin’ dedi

Lisede peygamber torunu olarak sunulan şeyhle Mevlit töreni. Lüks aracıyla geldi, ‘şükredin’ dedi
Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneği, Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Mevlit etkinliği düzenledi. Etkinliğe lüks aracıyla gelen ve ‘Peygamber torunu’ olarak tanıtılan şeyh, "şükredin" dedi.

Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneği tarafından Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Mevlid-i Şerif’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, ‘Peygamber torunu’ olarak da tanıtılan Lübnan Seyyitler Cemiyeti Başkanı Şeyh Cemil Halim el-Hüseyni’nin konuşmacı olarak katıldı.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi, AKP’li Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri programa destek verenler olarak takdim edildi.

Evrensel'in haberine göre; etkinlik alanına lüks bir araçla gelen Şeyh Cemil Halim el Hüseyni’nin konuşma için kürsüye yürüdüğü sırada alandaki herkesin ayağa kalkması dikkat çekti. El Hüseyni konuşmasında “Bu ülkede güvenlik içerisinde yaşadığınız için şükredin. Cennet için çabalayın, halinize şükredin” dedi.

Konuşmasının ardından el Hüseyni lüks aracıyla alandan ayrılırken bu kez sahneye küçük yaştaki çocuklar çıkarıldı.

Ağırlıklı olarak Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana ve Yozgat’ta faaliyet yürüten ve devlet okullarında anlaşmalı olarak Kur’an kursları veren dernek, 6 yaşından itibaren çocuklara Kur’an kursları veriyor. 14 yaşındaki çocuklara ise 3 yıl yatılı olarak din eğitimi veriyor.

screenshot-4.jpg

screenshot-5.jpg

screenshot-6.jpg

İlgili Haberler