22 yıl ülkeyi yönetti. 97 yaşında tekrar seçime giriyor

22 yıl ülkeyi yönetti. 97 yaşında tekrar seçime giriyor
Malezya’da daha önce iki kere başbakanlık yapan 97 yaşındaki Mahathir Muhammed gelecek genel seçimde yeniden aday olacağını açıkladı.

Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, gelecek ay yapılması beklenen genel seçimlerde başbakanlık koltuğunu geri almak için yarışacağını duyurdu.

Mahathir, ülkede 22 yıl başbakanlık yapmış ve en yaşlı hükümet başkanı ünvanını kazanmıştı.

Mahathir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kimin başbakan olacağına karar vermedik çünkü başbakan adayı ancak biz kazanırsak önemli" değerlendirmesinde bulundu.

EN YAŞLI HÜKÜMET BAŞKANI ÜNVANINI KAZANMIŞTI

Mahathir, "Başbakanlığa aday olup olmayacağımı bilmiyorum, yeterince güçlü ve sağlıklıysam ve yarışmamı isterlerse, başbakanlık için yarışırım" dedi. 93 yaşında en yaşlı hükümet başkanı unvanını kazanmıştı

22 YIL BAŞBAKANLIK YAPTI

Mahathir, 2003''e kadar 22 yıl boyunca (Birleşik Malay Ulusal Örgütü) UMNO''nun adayı olarak başbakanlık görevini yürüttükten sonra emekliye ayrılmıştı. Necip Rezak dönemindeki 1MDB devlet fonunun yağmalanması nedeniyle siyasete dönmeye karar veren Mahathir, 2018 seçimlerinde tarihi bir zafere imza atarak Necip Rezak hükümetini geride bırakmayı başarmıştı.

97 yaşındaki lider, Pejuang adlı bir Malay hareketi başlatarak Malayların yoğunlukta olduğu bölgelerdeki 120 sandalyeyi kazanmak için gelecek seçimlere girmeyi planlıyor.

Mahathir''in partisi UMNO, Malezya''daki en eski sürekli ulusal siyasi parti olarak "Büyük Eski Partisi" olarak anılıyor. UMNO, 1957''de Malaya''nın bağımsızlığından 2018''deki yenilgisine kadar Malezya''nın ana iktidar partisi oldu.

Mahathir Muhammed, 2019''da Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı ziyaret etmişti.

İlgili Haberler