MB faiz yükseltti, dolar neden düşmedi Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması

MB faiz yükseltti, dolar neden düşmedi Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması
Merkez Bankası bugün faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltmesinin ardından gözler hemen dolar paritesine çevrildi. Ancak dolarda beklenen olmadı. Ekonomist Selçuk Geçer'den ise dikkat çeken bir dolar açıklaması geldi.

MB'nin faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmasının ardından Dolar ise yatay seyrine devam etti. Herkes doların faiz artışına vereceği tepkiyi beklerken Ekonomist Selçuk Geçer doların neden düşmediğini açıkladı. Selçuk Geçer "Boşa beklemeyin" dedi.

dolareuro11.jpg

Türkiye'de yıllık enflasyonun yüzde 70 seviyesinde olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, doların düşmemesinin tek cümleyle açıkladı.

Selçuk Geçer doların niye düşmediğini soranlara yanıtını sosyal medyadan verdi. Selçuk Geçer "Merkez Bankası politika faizini 500 baz yükseltti,,, peki ama dolar niye düşmedi diyenlere. Yüzde 70 enflasyon var kardeşim demezler mi?" dedi.

dolartl2.jpg

"MERKEZ BANKASININ KARARI DOĞRU KARARDIR"

Selçuk Geçer Merkez Bankası'nın faiz kararını ise youtube üzerinden bir açıklama yaptı. Selçuk Geçer açıklamasında

"Merkez Bankası'nın kararı doğru bir karardır. Piyasaların beklentilerinin bir tık üzerinde ama doğru bir karar.

Dolar yüzde 0.01 oranında düştü. Neden Dolar düşmedi diye düşünenler var. Zaten Merkez Bankasının dövizi düşürmek gibi bir niyeti olmadığını söylüyoruz. Dövizi elden geldiğince sabit tutmaya çalışıyorlar. Çok da sabit tutma niyetinde değiller. Eğer ki ihracatını artırmak istiyorsan, eğer ki cari açığını kısmak istiyorsan yurt dışından para bulmak istiyorsan dövizi serbest bırakmak zorundasın." dedi.

"DOLAR DÜŞMEYECEK, BOŞUNA BEKLEMEYİN"

Selçuk Geçer açıklamasının devamında "Döviz düşmeyecek, Dolar düşmeyecek. Böyle bir beklenti içindeyseniz boşa beklersiniz. Dolar yükselmeye devam edecek. Dolar bugün 45 TL değerinde. Birikmiş enflasyonla mevcut enflasyonla doların bugünkü karşılığı 45 lira... O nedenle ihracatçı, üretici kan ağlıyor. " diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.