Meteoroloji 3 ilçe için uyardı. Kuvvetle yaklaşıyor

Meteoroloji 3 ilçe için uyardı. Kuvvetle yaklaşıyor
Meteoroloji İstanbul'u etkisi altına alan yağışlar sürerken, 3 ilçe için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radarında Kağıthane, Şişli ve Sultangazi ilçelerinde kuvvetli yağmur ibaresi görünüyor.

meteoroloji-3-ilce-icin-uyardi.jpeg

İstanbul’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda etkisini artırmaya başladı. Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Bazı iş yerlerini su bastı.

Meteorolojinin radarında Kağıthane, Şişli ve Sultangazi için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ VE AFAD UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kuvvetli yağışın sabaha kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" uyarısını yaptı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda ise "Meteorolojiye göre, İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

İlgili Haberler