İstanbul'da kabus gibi gece. Şimşekler 7 bin kez çaktı.

İstanbul'da kabus gibi gece. Şimşekler 7 bin kez çaktı.
İstanbul'da gece saatlerinden bu yana yağışlı hava etkili oluyor. Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı.

Gecenin karanlığı  7 bin kere aydınlandı 

İstanbul''da yapılan uyarıların ardından başlayan yağış etkili olmaya devam ediyor. Kentte gökyüzü önce şimşeklerle aydınlanırken, daha sonra yağmur etkili oldu. Yolda ilerleyen sürücüler ve yayalar yağmurla birlikte zor anlar yaşadı. Sultangazi''de bir caddede rögarlar taşarken, araçlar güçlükle ilerledi. Taksim ve Mecidiyeköy''de trafiğe çıkan sürücülerin de güçlükle ilerlediği görüldü. Şehir genelinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

ŞİMŞEK SAYISI 7 BİN 

İstanbul''da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı. AFAD''dan yapılan açıklamada "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

2 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Esenyurt’ta gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrasında Pınar ve Yeşilkent Mahallesi’nde birçok ev ve iş yerini su bastı. Baskın sonrası evlerinde mahsur kalan vatandaşlar hem komşuları hem de ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. 

Yeşilkent Mahallesi 1301 sokakta 4 katlı binanın Bodrum katında mahsur kalan 2 kişi ise vatandaşlar tarafından çıkarıldı. Yaşanan panik anları ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Öte yandan komşularını kurtaran Muhammet isimli vatandaş yaşananları anlatarak, “Parmaklığı kırdık diğer arkadaşlarda geldi kurtardık” dedi.

10 KİŞİ MAHSUR KALDI

Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemelere göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. 

EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

İstanbul’da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde başlayarak tüm ilde etkili oldu. Beykoz’da caddeler ve yollar sağanak yağmur sebebiyle kapandı. Caddeler ve bazı evler su altında kaldı. Yalı Mahallesi Meydan Sokakta bulunan bir eve yıldırım düştüğü iddia edildi. 

Yıldırım düşen ev tutuştu. Vatandaşların durumu 112 acil çağrı merkezine bildirmesiyle olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, sağlık ekipleri yaralı vatandaşları bölgedeki hastaneye sevk etti.

EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA

Esenyurt’ta şiddetli yağış sonrası taşan dere nedeniyle birçok ev ve iş yerlerini basan dere nedeniyle yaşanan hasar gün ağarınca ortaya çıktı.
Esenyurt’ta gece saatlerinde bastıran yağmur sonrası derenin taşmasıyla nedeniye Pınar ve Yeşilkent Mahallesi’nde birçok ev ve işyerlerini su bastı.

Baskının verdiği hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Vatandaşlar ve ekipler yaşanan hasarı tespit ve onarım için çalışmalarını devam ettirirken birçok yer ise kullanılamaz hale geldi. Bodrum ve giriş kattaki işyeri ve evler suya gömüldü.

 

İlgili Haberler