Meteoroloji kahini Kerem Ökten bildi

Meteoroloji kahini Kerem Ökten bildi
Meteoroloji haritalarını yorumlayarak tahminlerde bulunan Kerem Ökten, İstanbul’a bindirecek kar yağışını bildi.

“Meteoroloji modellerini takip ettiğim 16 yılda ilk kez şahit olduğum bir husus var.” diyerek Türkiye’yi vuracak soğuk hava dalgasına dikkat çekmişti. Türkiye’de etkili olan soğuk ve kar yağışı İstanbul’da da günlerdir etkisini gösteriyor. Ökten İstanbulu vuracak kar için günler öncesinden uyarılarda bulunmuştu. Cumartesi örtülü kar olacağını günler önce bilen Ökten, uyarılarına da devam ediyor.

Sosyal medya hesabından peş peşe yorumlar yapan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten "Bugün Avrupa yakasında şiddetli kar yağışı var. 3 Ocak 1942''de ne olduğunu merak edenler iyi seyretsin. Böyle bir mezosiklon tam 80 yıl sonra oluştu" paylaşımını yaptı.

Uydu görüntülerini ve fotoğraflarını inceleyen meteoroloji uzmanı Ökten "Arkadaki ile birleşiyor ve tren bant oluşuyor. 1. Köprü çevresi yaşadı. Tabi bir Çamlıcalı olarak ben de" dedi.

Ökten ayrıca "Deniz çıldırmaya başladı. Sürekli kütle üretiyor. Gece daha organize olacaklar... Daha Şubat ayı var. İstanbul''un istatistiksel olarak en çok kar aldığı ay ve modeller işaret veriyor. Sistem içerisinde sistem takibi yapacağız" paylaşımına da yaptı.

İlgili Haberler