Karadeniz çıldırdı kütle üretip İstanbul'a gönderiyor. Meteoroloji kahini Kerem Ökten mezosiklon oluştu dedi

Karadeniz çıldırdı kütle üretip İstanbul'a gönderiyor. Meteoroloji kahini Kerem Ökten mezosiklon oluştu dedi
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "3 Ocak 1942'de ne olduğunu merak edenler bugünü iyi seyretsin. Böyle bir mezosiklon tam 80 yıl sonra oluştu. Deniz çıldırmaya başladı. Sürekli kütle üretiyor. Gece daha organize olacaklar" paylaşımını yaptı.

Mezosiklon oluştu 80 yıl önce İstanbul'a yağan kar bugün yağacak. Meteoroloji kahini Kerem Ökten bugün olacakları açıkladı

Meteoroloji kahini olarak bilinen ve meteoroloji haritalarını yorumlayarak tahminlerde bulunan Kerem Ökten, İstanbul’u vuran kar fırtınası ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Sosyal medya hesabından peş peşe yorumlar yapan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten "Bugün Avrupa yakasında şiddetli kar yağışı var. 3 Ocak 1942''de ne olduğunu merak edenler iyi seyretsin. Böyle bir mezosiklon tam 80 yıl sonra oluştu" paylaşımını yaptı.
Uydu görüntülerini ve fotoğraflarını inceleyen meteoroloji uzmanı Ökten "Arkadaki ile birleşiyor ve tren bant oluşuyor. 1. Köprü çevresi yaşadı. Tabi bir Çamlıcalı olarak ben de" dedi.
Ökten ayrıca "Deniz çıldırmaya başladı. Sürekli kütle üretiyor. Gece daha organize olacaklar... Daha Şubat ayı var. İstanbul''un istatistiksel olarak en çok kar aldığı ay ve modeller işaret veriyor. Sistem içerisinde sistem takibi yapacağız" paylaşımına da yaptı.

İlgili Haberler