Milli Savunma Bakanlığı, Rum korgeneralin Ermenistan’da PKK/YPG’li teröristleri eğittiğini açıkladı. Büyük delilleri paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı, Rum korgeneralin Ermenistan’da PKK/YPG’li teröristleri eğittiğini açıkladı. Büyük delilleri paylaştı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ermenistan'daki PKK /YPG'lilerin varlığına ilave olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bir Korgeneralinin bölgede olduğu ve Ermeni milisleri ile PKK/YPG terör örgütü mensuplarını ve farklı ülkelerden paralı askerleri eğittiği bilgileri mevcuttur” ifadeleri yer aldı.

Mili Savunma Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Ermenistan’ın savaş suçlarıyla ilgili çarpıcı bilgiler açıklandı. Milli Savunma Bakanı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden bir korgeneralin bölgede terör örgütü PKK/YPG mensuplarını, Ermeni milisleri ve paralı askerleri eğittiğini söyledi.

Azerbaycan'daki gelişmelere değinen Aktop, Ermenistan'ın, 27 Eylül 2020'de başlattığı acımasız saldırılarına, 10 Ekim'de ilan edilen ateşkese rağmen, doğrudan sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef almak suretiyle devam ettiğini kaydetti. Aktop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ermenistan'ın anlaşmalarla yasaklanmış silah ve mühimmat kullanarak, masum sivilleri, sivil yerleşim yerleri ile kamu binalarını hedef alması aleni olarak savaş ve insanlık suçudur. Hedef gözetmeyen bu saldırılar esnasında, şu ana kadar 50'ye yakın Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetmiş, 300'e yakın sivil yaralanmış, binlerce ev ve kamu binası kullanılamaz hale gelmiştir.

Ermenistan, bu saldırılarıyla bir kez daha bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu göstermiştir. Diğer yandan, Ermenistan'daki PKK /YPG'lilerin varlığına ilave olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bir Korgeneralinin bölgede olduğu ve Ermeni milisleri ile PKK/YPG terör örgütü mensuplarını ve farklı ülkelerden paralı askerleri eğittiği bilgileri mevcuttur. Bölgede barış ve istikrarın tesisi için, Ermenistan bu terörist ve paralı askerleri geri göndermeli, saldırılarına ve Azerbaycan topraklarındaki haksız işgaline son vermelidir."

Azerbaycan'ın meşru müdafaa hakkı kapsamında, kendi halkını ve toprak bütünlüğünü korumak ve vatan topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak amacıyla kendi topraklarında başlattığı harekatı başarıyla sürdürdüğünü belirten Aktop, "Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişki, gerçek kardeşlik ilişkisidir. Bu kardeşlik bizim için vazgeçilmezdir. Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olacağız. Öz topraklarını Ermeni işgalinden kurtarırken şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler