Naim Babüroğlu'ndan sığınmacılar ile ilgili Soylu'yu çalışmadığı yerden yakaladı

Naim Babüroğlu'ndan sığınmacılar ile ilgili Soylu'yu çalışmadığı yerden yakaladı
Süleyman Soylu'nun sığınmacılar ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. Konuya dikkat çekmek isteyen Yeniçağ yazarı ve Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu'ndan "Bu kutsal vatan böyle kurtarıldı" başlığıyla verilen video Soylu'ya adeta ders niteliğinde.

TGRT Haber''de canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her gün karışılan ve Türk kamuoyunun tepkisini çeken sığınmacılarla ilgili konuşmuştu.

“AFEDERSİNİZ BÜTÜN RÖNTGENİ SURİYELİLER ÇEKİYOR…”

Sokaklarda Türk kadınlarına gizli çekim yapan sığınmacıların taciz videolarıyla ilgili ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Soylu, videoları çekenlerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Afedersiniz bütün röntgeni Suriyeliler çekiyor. Ya şimdi ben selfie çekiliyorum. Kötü niyetli olsanız, selfie çekildiğim zaman arkamda bir kadın olsa, selfie''yi yayınlasa... ''Ya bak bu kadını röntgenliyor.'' Ya böyle bir ahlaksızlık var mı ya? 

Ayrıca; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında sığınmacılarla ilgili sözlerine şöyle devam etmişti:

Türkiye içerisinde etrafındaki gelebilecek olan misafirlere algı oluşturup, turizmin önünü kesmek isteyenlere fırsat tanıyacak bir anlayışı serbest bırakmamızı istiyorlar” 

Bugün Yeniçağ yazarı ve Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Süleyman Soylu''nun sığınmacılara yönelik bu açıklamalarına cevap olarak kendi sosyal medya hesabından bir video paylaşarak üzerine ders niteliğinde şöyle bir açıklama yaptı:

Bu kutsal vatan böyle kurtarıldı. Vatandan, milletten başka sevgili bilmeyen o kahramanlar, kanlarıyla bu vatanı yeşerttiler. Hem de en kötü koşullarda. Atatürk’ün ve o kahramanların kutsal emanetidir bu vatan…

İlgili Haberler