Lig öncesi 3 büyükler

Lig öncesi 3 büyükler

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Bana göre 3 büyüklersiz Türk futbolu yavan bir yemeğe benzer.
Şampiyonluk yarışında olmazlarsa olmaz! Olur da kimse zevk alamaz.
3 büyüklerin kötü gittiği sezonlara şöyle bir bakın:
- Kimse dönüp de bizim lige bakmaz!
- Statlar boşalır, tribünler dolmaz!
- Stat etrafındaki esnafın dükkanı boşalır, iş yapamaz!
- Anadolu kentlerine senede 3 defa giden büyüklerin bereketi yaşanmaz.
- Ligin o çok konuşulan marka değeri hedeflenen yere asla ulaşmaz.
- Milyonlarca insan mutlu olamaz.
Bizim futbolu 3 büyük takım sürükler. Trabzonspor bile 3 büyük takımın olmadığı bir yarışta şampiyon da olsa coşkuyla kutlayamaz.
Bu iş böyle.
Ama maalesef görüntü kötü bu sene de!
Ne Beşiktaş, ne Galatasaray, ne Fenerbahçe! Üçü de hala hazır değil başlamasına çok az bir süre kalan lige.

BEŞİKTAŞ: Hazırlık maçlarını izlediniz mi bilmiyorum. İzlediyseniz eğer oynanan futbolun geçen yıldan da geride olduğunu görürsünüz. Valerien Ismael''in 3''lü defans takıntısı, elinde o sistemle oynayabilecek stoperler olmamasına rağmen takımı faciaya götürecek. Beni asıl şaşırtan madem 3''lü sistem oynayacaksın, transferini neden ona göre yapmadın? Lig başladı başlayacak, hala "Yok Beşiktaş onun peşinde, bunun peşinde" gibi haberler. Alacağın adam kaç haftada takıma uyum sağlayacak ki? Bir de Rıdvan Yılmaz olayı var. Rıdvan gitti gitmesine, kulübün kasasına para girdi de! Peki ne olacak sol kanat? Adam alacaklarmış! Bu saatten sonra adamı alacaksın, hazır değilse -ki hazır adamı kim neden satsın?- hazır hale gelmesini bekleyeceksin. Sonra takıma uyum sağlayacak da oynayacak? Geçti 10 hafta. Zaten 10 haftada alınan puanlar şampiyonlukta olup olmayacağını belirlemeyecek mi? Şaşırıyorum. Beşiktaş''ın bu sezon da taraftarlarına ızdırap çektireceğini maalesef görüyorum.

GALATASARAY: Enteresan. Çok enteresan. Futbol direktörlüğüne Cenk Ergün''ü getirmişsin; bu başarılı adamı bir kaç haftada sinek ikili haline getirmişsin, teknik direktörlüğe getirdiğin Okan Buruk''un da etrafını kuşatmışsın. Bir de "10. haftayı göremez" diyen yönetici var içeride. Onu da görmezden geleceksin. Lig başlayacak, hocan raporunu çoktan vermiş. İlle de 6 numara diye feryat ediyor, sanki baltalamalak için adamı başka maceralar peşindesin. Kulüpte başkan bir tane olur. Bir başkası da, üçtelik çalışanın, kenidini başkan yerine koyup, kafasına göre davranırsa, transfer yapmaya kalkardsa olmaz. Galatasaray''da durum tam da bu. Eksiklikler hazırlık maçlarında öyle göze çarpıyor ku; görmemek için kör olmak gerek!

FENERBAHÇE: Yaptıkları transferleri anlayamıyorum. Neden bunu yapıyorlar bilmiyorum. Jesus neredeyse ne kadar Portekizce konuşan futbolcu varsa alacak; niyetini çözemiyorum. Dinamo Kiev''e yenilip de Şampiyonlar Ligi''ne daha ön elemeden veda etmesi bence skandaldır. Ülkesinde savaş nedeniyle yıkım olan, yıldızlarını kaptıran Dinamo Kiev''e hem de. Yok gol kaçırmışlar, yok şanssızmışlar! Geçin bunları. Geçen sene herkes bu takımın en önemli eksiği santrfor demedi mi? Dedi. E hani nerede. Sürekli stoper ve savunmacı orta saha alıp duruyorlar. Herkes santfor beklerken Jesus, "İhtiyacımız yok" demez mi? Demek ki bu sene de beklenen Fenerbahçe gelmeyecek. Geçen sezon sonunda söylemiştim, "Jesus kuş mu konduracak? Kendini kanıtlayan İsmail Kartal kalmalı" diye. Umarım bir kaç hafta sonra tekrar çağırmak zorunda kalmazlar İsmail Kartal''ı.

Başta da dediğim gibi. 3 büyüklersiz lig yavan bir yemeğe benzer.
Galiba yine o yavan yemeğe kaşık sallayacağız bu sene de.

Şimdilik görüntü bu.

Yazarın Diğer Yazıları