Nedeni bilinmeyen ağrıları bıçak gibi kesiyor: Doğal ağrı kesici

Nedeni bilinmeyen ağrıları bıçak gibi kesiyor: Doğal ağrı kesici
Herkesin mutfağında bulunan en doğal ağrı kesiciyi sizlerle paylaşıyoruz… Bu ağrı kesici nedeni bilinmeyen ağrılara bile iyi geliyor…

Posta’nın haberine göre;

DİŞ AĞRISINA KARŞI KARANFİL

Dişiniz ağrıyor ama dişçiye gidemiyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre, bir karanfili hafifçe çiğnemek ağrıyı azaltabilir. Ayrıca diş eti iltihabını azalttığı bilinmektedir.

Uzmanlar, güçlü ve doğal bir anestetik (anestezi oluşturucu ilaç) olan karanfildeki öjenol maddesinin diş ağrılarına karşı koyabileceğini belirtiyor.

Bonus olarak: Çeyrek çay kaşığı öğütülmüş karanfil kalp için de faydalı olabilir. Uzmanlar, karanfil tüketiminin kan şekeri seviyesini de dengeleyebileceğine inanıyor. Karanfil ayrıca damarları tıkayan kolesterol üretimini 3 haftadan daha kısa sürede azaltır.

MİDE AĞRILARINA KARŞI ELMA SİRKESİ

Uzmanlar, her yemekten önce 1 yemek kaşığı elma sirkesini büyük bir bardak suyla karıştırarak içmenin 24 saatten kısa sürede mide ekşimesine son verebileceğini belirtiyor.

Elma sirkesi malik ve tartarik asitler açısından zengindir. Bunlar, yağların ve proteinlerin parçalanmasını hızlandıran güçlü sindirim yardımcılarıdır. Bu asitler sayesinde yiyecekler yemek borusuna geri dönmeden önce mide bunları hızla boşaltır ve bu da mide ekşimesini önler.

KRONİK AĞRIYA KARŞI ZERDEÇAL

Araştırmalar, zerdeçalın ağrı tedavisinde aspirinden 3 kat daha etkili olduğunu gösteriyor. Zerdeçal ayrıca osteoartrit ve fibromiyaljinin neden olduğu kronik ağrıyı büyük ölçüde giderebiliyor.

Bunun nedeni, zerdeçalın ana etken maddesi olan kurkuminin ağrı üreten hormonlar üreten bir enzim olan siklo-oksijenaz 2''yi doğal olarak yok etmesi olarak görülüyor. Yemeklerinize çeyrek çay kaşığı zerdeçal serpin.

EKLEM VE BAŞ AĞRILARINA KARŞI KİRAZ

Osteoartrit, gut ve kronik baş ağrıları oldukça yaygındır. Araştırmalar, günde bir kase kirazın ağrı kesicilerle ilişkili mide rahatsızlığı olmadan bu ağrıları hafifletebileceğini gösteriyor.

Çalışmalar, kirazlara kırmızı rengini veren bileşen olan antosiyaninlerin, aspirin ve ibuprofenden 10 kat daha güçlü iltihap önleyici olduğunu gösteriyor. Antosiyaninler, doku iltihabını başlatan güçlü enzimleri bloke etmeye yardımcı oluyor. Bu nedenle, çeşitli ağrı türlerinin tedavisinde olduğu kadar önlenmesinde de etkilidir.

KAS AĞRILARINA KARŞI NANE

Kas ağrıları mı çekiyorsunuz? Kas ağrıları uygun şekilde tedavi edilmezse aylarca sürer. Uzmanların tavsiyesi ise haftada 3 kez 10 damla nane esansiyel yağı ile banyo yapmaktır. Sıcak su kasları gevşetirken nane yağı sinirlere etki eder.

Bu kombinasyon, reçetesiz satılan ağrı kesicilerden daha etkili bir şekilde kas ağrılarını ve krampları rahatlatıyor. Ayrıca krampların tekrar ortaya çıkma riskini de büyük ölçüde azaltıyor.

İlgili Haberler