Ümit Özdağ’ın Kilis’te bir esnaf ile diyaloğu

Ümit Özdağ’ın Kilis’te bir esnaf ile diyaloğu
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Kilis'te Suriye’den gelen bir Türkmen’in diyaloğu sosyal medyada gündem oldu. Özdağ, daha önce de Arap bir kuyumcuyla Suriye'ye dönme diyaloğuna girmiş, vatandaşlık alan bu kişiye silah ruhsatı verilmesini de eleştirmişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacı sorunun en yoğun yaşandığı illeri gezmeye devam ediyor.

Gittiği yerlerde esnaf ve vatandaşla sohbet eden Özdağ, insanların Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar dertli olduğunu da kamuoyunun gözleri önüne seriyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kilis’e giden Ümit Özdağ’ın Türkmen bir esnafla arasında geçen diyalog da gündem oldu.

Ziyareti sırasında bir dükkana giren Özdağ, esnafa “Nerelisin sen?” diye soruyor.

Esnaf ise “Suriyeliyim ama Türkmen’im” diyerek cevap veriyor.

Bu cevabı sevinçle karşılayan Özdağ ise “Ha sen Türkmensin. Bizdensin. Sende sorun yok” diyerek cevap veriyor.

KUYUMCUYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir''de Suriye uyruklu Türkiye vatandaşı bir kişinin işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sordu. Kuyumcuya "Vatanına dönmeyi ister misin?" diye soran Özdağ, "Yok ben buradayım. Burada iş var" yanıtını aldı. 

Özdağ o esnaf ile diyaloğunu sosyal medya hesabından "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" ifadeleriyle paylaştı.

İlgili Haberler