Gazeteci Sedat Aral açıkladı: Türk Cumhuriyetleri ve İslam Ülkeleri’nde Atatürkçülük hızla yayılıyor

Gazeteci Sedat Aral açıkladı: Türk Cumhuriyetleri ve İslam Ülkeleri’nde Atatürkçülük hızla yayılıyor
Gazeteci Sedat Aral, Atatürkçülüğün Türk Cumhuriyetleri, birçok Orta Asya ve Ortadoğu ülkesinde yükselişte olduğunu açıkladı…

Atatürkçülük veya Altı Ok olarak da bilinen Kemalizm, Atatürk İlkeleri''ni esas alan Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucu ideolojisidir.

Kemalizm, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından uygulandığı şekliyle laikliğin kurulması, ekonomik kalkınma ve sanayileşme, bilim, teknoloji ve sanata devlet desteği gibi kapsamlı siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel reformları içermektedir.

“KEMALİZM YÜKSELİŞTE”

Gazeteci Sedat Aral da Cumhuriyet bayramı vesilesiyle özellikle Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Kemalizm''in Orta Asya ve birçok Ortadoğu ülkesinde yükselişte olduğunu açıkladı.

Aral sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “1. dünya savaşı sonrası ortaya çıkan ideolojilerden sadece bir tanesi kendini koruyup yeniden yükselişe geçti. Kemalizm Orta Asya ve birçok Ortadoğu ülkesinde yükselişte.  Özellikle, Türki Cumhuriyetler ve Irak da.” İfadelerini kullandı.

Açıklamasının kaynağını soran bir takipçisine “Blogları okuyun anlarsınız. Özellikle üniversitelilerin katıldığı sayfaları. Ayrıca argüman değil bu bir iddiadır.” yanıtını verdi.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler