Ordu sele teslim oldu. Evler boşaltıldı. hayvanlar telef oldu

Ordu sele teslim oldu. Evler  boşaltıldı. hayvanlar telef oldu
Ordu’da gece yarısı başlayan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, yollarda yarıklar meydana geldi.

Ordu’da meydana gelen sel nedeniyle Perşembe Sırakovancı, İmeçli, Kuyluca, Yeşilköy ilçelerinde sel meydana geldi. Gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağmurda dereler taştı. Taşkın nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı.

EVLER BOŞALTILDI

Perşembe Sırakovancı Mahallesi''nde bazı evler boşaltıldı. Çok sayıda fındık bahçesinde göçükler oluştu. Ekipler ise alanlarda çalışma başlattı.

SU SEVİYESİ ÇOK YÜKSEKTİ

Necati Efe isimli vatandaş, sabah geldiklerinde su seviyesinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Su seviyesi çok yüksekti ancak şu anda düştü. Yukarılarda etkili olan yağmur suları bu bölgelerde geldi” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu için yağışların devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, olabilecek sel, su baskını, heyelan ulaşımda aksama gibi konularda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

KÜMES HAYVANLARI TELEF OLDU

Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman mahallelerinde derelerin taşması sonucu şehir merkezine yakın yerleri su bastı.

Sağanak yağış nedeniyle kümes hayvanlarının telef olduğunu söyleyen vatandaşlar, yağmurun bir anda bastırdığını, o yüzden hiçbir müdahalede bulunamadıklarını ifade ettiler.

KAYMAKAM YARAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Etkili olan sağanak yağış sonrası bölgede incelemelerde bulunan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Ilıca ve Yalıköy mahallelerimizde bulunan derelerde taşkınlar meydana geldi. Ekipler sahada çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğim dere kenarlarında bulunmamaları. Can kaybı yok. Maddi hasarlar meydana geldi” dedi.

İlgili Haberler