Oy kullanmakta zorlanacak İstanbullular için!

Bir bıkkınlık mı var? Motivasyon bozukluğu mu söz konusu? "Artık yeter" deyip bu kadar adaletsizliği içinize mi sindiremiyorsunuz?

Sakın ha!.. Okçular tepesini terk etmiş olursunuz, sonra hep birden çarpılırız!.. Aklınızdan kötü şeyler geçirmeyin!.. Duruşunuzu bozmayın!..

Size gerekçe mi lâzım? Hepsi yine hazır!..

İbadet aşkıyla, Sayan ailesinden bir kişiye daha iş buluyormuş gibi sandığa koşun!.. O yetmezse Kavakçı ailesini düşünün!.. Yönetim kurullarına atanarak, yeniden hayata tutunan 85 yaş ortalamalı gariban bakan ve milletvekillerini hayal edin!..

***

Her seçim göklerde tur atan yerli uçağın da mı hatırı yok? Nankörlük etmeyin, sakın aklınızdan çıkarmayın!.. O uçağın kuyruğuna takılın, kendinizi sandıkta bulun!..

Uçak korkusu olanlar için yerli otomobilimiz var!.. Geçenlerde test sürüşü yaptık, uzaya döşediğimiz 4 şerit gidiş gelişli yolda!.. Jupiter'e giderken biraz yokuş olduğu için çıkarken zorlansa da inişte arabayı boşa aldığınızda fevkalade az yakıyor!.. Onun hatırına bari sandığa koşturun!..

Bir Kanal İstanbul'un da mı hatırı kalmadı rica ederim!.. Yani illa ki Abdülhamit Han hazretleri televizyona çıksın ve "Rüya gördüm, oy vermezseniz yağlı kurşunlara gelesiniz mi?" desin!..

***

İki seçim önce girip fethettiğimiz Kandil'de kalıcı olmamız için elinizi taşın altına koyun lütfen!.. "Bir hafta içinde işi tamam" dediğimiz Mümbiç de mi umurunuzda değil? Hadi hepsini geçtik, her Cuma Şam'da kıldığımız Cuma namazını bari aklınızdan çıkarmayın!..

Mavi Marmara'dan sonra İsrail değil Akdeniz'e, Telaviv'de bile sokağa çıkamıyor!.. Mağdurlar tazminat zengini oldular, şimdi paraları eziyorlar!.. Biz de "Resmen geleceğiz" dediğimiz Gazze'de 10 senedir tur üstüne tur atıyoruz!.. Nankörlük etmeyin lütfen, ümmet adına sandığa koşun ve görevinizi yapın!..

***

Sandık seni bekliyor!.. Vizesiz Avrupa Birliği'nin beklediği gibi!.. Bak şimdi Bulgaristan'dan giriyorsun, İsveç'ten çıkıyorsun!.. Suriyeli muhacirleri, onlara bayılan Alman ve İngiliz ensarla buluşturdun, sen de gittin Madrit'te dönerci dükkanı açtın!.. Daha dün pasaportun beş para etmezken, şimdi AB'nin her metrekaresinde dük gibi karşılanıyorsun!.. Rica ederim, unutma, görevini yap!..

Sen eğer görevini yapmazsan, bunlar bizim asla bırakmayacağımıza dair yedi düvele hava bastığımız Papaz Brunson'u, Deniz Yücel'i filan serbest bırakırlar, Allah korusun!.. O zaman da bizim şimdiye kadar biriktirdiğimiz ne varsa boşa gider!.. Buna izin verecek misin?

***

Sen oy kullanma da İstanbul Konstantinopol mü olsun ha? Üstüne üstlük bir de Fener Rum Patriği ekümenik mi kesilsin başımıza?

Ankara'da su saatlerini okumaya gelen ama ihtiyaç fazlası dolayısıyla iş bulamayan teröristler İstanbul'da belediyenin otopark işlerinde mi istihdam edilsinler?

Hadi bizleri geçtik, yahu Kürdistan'ın, Lazistan'ın, Dersim'in, 'pekeke'nin de mi hatırı kalmadı?

O yüzden kardeşim sakın zaafa düşme, düşmanın oyununa gelme!.. Okçular tepesi seni bekliyor!.. Ümmetin pek haberi olmasa da sen ümmetin gururusun!..

İşe giremediği için intihar edenlere inatla, senin için fedakârlık yapıp, iş üstüne iş kapan, yönetim kurullarını lütfedip kabul eden, 'Akrabayı kolla' hükmünü sonuna kadar kendileri için yontan, dünyalıklara sana yük etmektense, kendilerini ona bekçi tayin eden, hatta kendileri yetmiyormuş gibi çoluk çocuklarını ve yakınların onlara ırgat yapan dâvâ büyüklerine sakın ilgisiz kalma!.. İbadet ediyormuş gibi sandığa git!..

İstirham ediyorum, bu son sevap fırsatını kaçırma!.. Sonrasında eski günahlar için tövbe edeceklerini açıklamışlardı!.. Onları bu tövbe imkândan da mahrum etme!..

Hem seçimden sonra o yerli otomobille tur atacağız uzaya doğru dört şeritli o yolda!.. Sakın unutma olur mu?..

 

Yazarın Diğer Yazıları