Fenerbahçe'nin gündemindeki Sinan Bolat'ın son durumu

Fenerbahçe'nin gündemindeki Sinan Bolat'ın son durumu

YENİÇAĞ SPOR - FATİH SABOVİÇ ÖZEL

Fenerbahçe''nin gelecek sezon için yedek kaleci mevkiini 33 yaşındaki Sinan Bolat''la takviye etmeyi planladığına dair iddialar kuvvetlendi. Biz de Sinan''ın son durumunu, Belçika''da yaşayan oyuncu temsilcisi ve scout Ahmethan Çat''a sorduk. İşte cevaplar...

* Sinan Bolat, geride kalan sezonda 39 maça çıkıp 33 gol yedi ve 16 maçta kalesini gole kapattı. Genel performansını nasıl değerlendirirsin?

- Sinan, Gent formasıyla geride kalan sezon bir önceki sezona kıyasla iyi bir başlangıç yaptı. 2020-2021 sezonunda taraftar tarafından alınan kötü sonuçların genellikle sebebi olarak gösterilmişti.

- Ancak 2021-2022 sezonuna mental ve fiziksel olarak daha iyi hazırlandı. İyi grafiğinin başlangıcını Beerschot maçıyla verdi. Konferans Ligi''nde de teknik direktör Hein Vanhaezebrouck''un tahtada yazdığı ilk isim oldu.

ANTRENMANLARA ÇIKMADI...

* Peki bu yükselen formu nasıl devam etti?

- Ocak-Şubat aralığında tekrardan geçen sezondan izlenimler vermeye başladı. Özellikle devre arasında çıkan transfer haberlerinden sonra daha da düştü.

- Sinan o dönem kulübün kendisini göndermemesi nedeniyle 2 Şubat tarihinde oynanacak Belçika Kupası yarı final maçı için yapılan antrenmanlara çıkmadı.

- Şubat ayından sonra da Hein Vanhaezebrouck, Sinan''ın gösterdiği bu tavır nedeniyle kalede değişikliğe gitti ve kaleyi Davy Roef’a teslim etti.

"BİRİNCİ KALECİ OLACAK DURUMDA DEĞİL"

* Sinan Bolat, şu anda 2. kaleci görevini kaldırabilecek durumda mı sizce?

- Genel olarak baktığımızda Sinan 2. kaleci olarak güven verebilecek bir isim. Ancak üç büyüklerin 1. kalecisi olacak potansiyelde değil. Çünkü oyuncunun dalgalı bir form grafiği bulunuyor. Ancak bunun yanı sıra geçen sezona kıyasla yan topları için ekstra çalıştığını ve bu çalışmalardan verim aldığını görüyoruz. Yani bir yönüyle gelişime açık...

"UZUN BİR PERİYOTTA GÖREV ALMASI SORUN OLABİLİR"

* Fenerbahçe kalecisi olmanın yarattığı baskıyı kaldırabilecek durumda mı? Ya da bunu nereye kadar kaldırabilir?

- Aslında gerekli tecrübeye sahip bir isim ancak bana göre devamlılığı çok da iyi değil. Uzun bir periyot kale kendisine emanet edilirse veya edilmek zorunda kalınırsa, Fenerbahçe için ciddi problemler yaşanabilir.

Yazarın Diğer Yazıları