Rusya’dan Türkiye açıklaması

Rusya’dan Türkiye açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşı değerlendirerek Türkiye ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bugün gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşı değerlendiren ve Gazze’de yaşanan şiddet üzerinde yorumlarda bulunan Lavrov çok net mesajlar verdi.

Lavrov, “Gazze’deki krizin bölgesel bir sorun haline gelmesi ile ilgili olarak çok ciddi bir risk var. Rusya, konuyla ilgili olarak Türkiye ile iletişim halinde” dedi.

Lavrov, Gazze’de yaşanan insanlık dramının arkasında İran olduğuna dair iddiaların ise provokasyon olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMİ DURUMU NORMALLEŞTİRME ARZUSUNDAN KAYNAKLANIYOR"

Türkiye’nin, ortaya koyduğu İsrail-Filistin meselesinde kalıcı barış için tarafların garantör ülkeleri olacağı bir sistem fikrine ilişkin değerlendirmede bulunan Lavrov, "Her türlü yapıcı teklifi müzakere etmeye hazırız. Geçen gün duyduğum bu girişim açıkça gerilimi düşürme ve durumu normalleştirme arzusundan kaynaklanıyor. Tam olarak ne kastedildiğini elbette bu konuda temas halinde olduğumuz Türk dostlarımızdan duymak isteriz." ifadesini kullandı.

Lavrov, her türlü yaklaşımın tarafların çıkarları dengesine dayanmasını ve birinin çıkarlarını başkalarının çıkarları pahasına empoze etmemesini savunduklarını işaret ederek "Bana öyle geliyor ki Türkiye’nin inisiyatifi böyle bir dengeyi sağlama arzusundan kaynaklanıyor. Bunu değerlendirmek için işbirliği yapmaya hazır olacağız." dedi.

İlgili Haberler