Sadece 7 dakikalığına dünyanın en zengin adamı oldu. Elon Musk'ın tahtını yıktı

Sadece 7 dakikalığına dünyanın en zengin adamı oldu. Elon Musk'ın tahtını yıktı
Max Fosh isimli YouTuber; makarna, erişte gibi ürünler satmak için bir uygulama oluşturdu. Hisselerini ihraç eden ve dolandırıcılık yapan Fosh'un 7 dakikalığına uygulamasını 500 milyar Sterlin'e sattığı ortaya çıktı. Fosh, finans yetkilileri tarafından uyarıldığında hapse girmekten kaçınmak için kurduğu şirketi geri kapattı.

Haber7''den aktarılan bilgilere göre; Max Fosh isimli İngiliz bir YouTube yıldızı, Unlimited Money Limited adlı bir şirket kurdu ve şirkette makarna, erişte, kuskus ve “benzer unlu mamuller” üreteceğini açıkladı. Resmi olarak yaklaşık 9 trilyon TL’lik (500 milyar Sterlin) bir değer biçti.

FOSH GEÇTİĞİMİZ YIL "LONDRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA DA ADAY OLMUŞTU

Kurduğu şirketi uygun bir şekilde ilgili İngiliz kurumlarına kaydettiren Fosh; takım elbisesini giydi ve sokağa çıkıp “Bir şirket kurdum ve o şirkette 10 milyar hisseyi ihraç ettim. Bir hisseyi 50 sterline satmaya çalışıyorum. Böylece şirkete 500 milyar sterlin değer biçiyorum” diyerek yatırım toplamaya çalıştı. Bu bağlamda bir kişiyi Unlimited Money Limited şirketinin hissedarı yaptı ve hisse senedi formu imzalamaya ve nakit parayla ayrılmaya ikna etti. 

Bunun üzerine YouTuber, “Unlimited Money Limited’in piyasa değerinin 500 milyar sterlin olarak değerlendirildiğine” dair bir onay almadan önce belgeyi bir şirket değerlendirmesi için gönderdi.

Finans yetkilileri, gelişmeleri YouTube kanalından yayınlayan Fosh’a beklediği şekilde yaklaşmadı. Değerleme yapan yetkililer Fosh''un bu kadar geliri olmadığını anlayarak teknik olarak dolandırıcılık yaptığını açıkladılar. Eğer hapse girmek istemiyorsa derhal o "bir kişilik hissedarı bulup" hisse senedini feshettirmesi ve şirketi kapatması çağrısında bulundular.

Fosh, hapse girmekten kaçınmak için tek hissedarı ile temasa geçti ve şirketi kapatmaya karar verdi.

Böylece sadece 7 dakika süren “dünyanın en zengin insanı” unvanına da sona verdi.

Fosh''un geçen yıl Londra Belediye Başkanlığı’na da aday olduğu ancak kazanamadığı belirtildi.

İlgili Haberler