Saray'a bir şok da liderler anketinden

Saray'a bir şok da liderler anketinden
AREA Araştırma Şirketi, parti liderlerine ilişkin Ocak ayı anket sonuçlarını açıkladı.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in birinci olduğu ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinciliği elde etti.

Açık ara Erdoğan'ı geçti 

AREA Araştırma Şirketi Türkiye Siyasi Gündem Araştırmasını yayımlandı. Araştırma 26 ilde (İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin) gerçekleştirildi.

24 - 29 Ocak 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2.102 kişiyle yapılan ankette seçmenlere muhalefet partilerin liderleriyle ilgili genel kanaatleri soruldu.
Vatandaşların yüzde 42.8''inin olumlu kanaat verdiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener birinci oldu. Seçmenlerin yüzde 50.3''ü ise Akşener''e olumsuz kanaat bildirdi.

Akşener''i AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takip etti. Erdoğan, yüzde 39.5 olumlu, yüzde 54.5 olumsuz kanaat aldı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise üçüncü oldu. Kılıçdaroğlu hakkında yüzde 34.7 olumlu kanaat, yüzde 57.4 olumsuz kanaat bildirdi.

OYLARIN PARTİLERE DAĞILIMI

Ankette ayrıca "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu.

Ankete katılanların verdiği yanıtlara göre geçerli oyların partilere dağılımı şöyle oldu:

AKP: Yüzde 32
CHP: Yüzde 27,1
HDP: Yüzde 10,2
İYİ Parti: Yüzde 15,4
MHP: Yüzde 8,2
DEVA Partisi: Yüzde 3,3
DİĞER: Yüzde 3,8

İTTİFAKLARIN OY ORANLARI

İttifakların oy oranlarına da yer verilen ankete göre; Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı 2,3 puanla geçiyor. Buna göre Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 42,5; Cumhur İttifakı’nın da 40,2 olarak hesaplandı. Hiçbir ittifakta yer almayan HDP’nin ise oy oranı 10,2 olarak hesaplandı.

 

İlgili Haberler