Sedat Peker Martin Niemöller gibi konuştu. Gözaltına alınan gazeteciye sahip çıktı

Sedat Peker Martin Niemöller gibi konuştu. Gözaltına alınan gazeteciye sahip çıktı
Bursa’da, gazeteci İrfan Aydın, Sedat Peker’in yayınladığı videolara yaptığı yorumlar gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltıyla ilgili Peker, sosyal medyada destek paylaşımlarında bulundu.

Sedat Peker: Bütün halkı tutuklayıp cezaevine koyamazlar

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci İrfan Aydın’a destek mesajları yayınladı. Ayrıca, kamuoyunun da gazeteci Aydın’a destek vermesi için çağrıda bulundu.
6 tweet arka arkaya atan Sedat Peker bu defa çok farklı bir konuda açıklama yaptı.

Peker, ilk paylaşımında “Kıymetli dostlarım, merkezi Bursa’da olan 3. Göz isminde bir YouTube kanalı var. Genel yayın yönetmeni İrfan Aydın isminde Trabzon’lu bir gazeteci kardeşimiz. Bu arkadaş 2-3 senedir benim aleyhime birçok program yaptı. Bu arkadaşa 1 sene önce silahlı saldırı yaptılar." dedi.

Daha sonraki mesajlarında ise Peker, "Bazı polisler İrfan Aydın’ın kulağına Elimizde bir delil yok ama seni Sedat Peker vurdurmuş dediler. Bunun üzerine bu arkadaş benimle ilgili daha sert programlar yapmaya başladı. Çok saygı duyduğum rahmetli Haydar Baş hocanın öğrencisi olduğunu duyunca kendisiyle telefonla konuştum. O zaman birileri tarafımdan benim aleyhime yönlendirildiğini anladı.” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker, bir tweetinde ise “Eğer biz şimdi ona destek olmazsak yarın sizi polisler almaya geldiğinde size de kimse destek olmaz." diye yazdı.

"Rahat olun cezaevleri ağzına kadar dolu, bütün halkı tutuklayıp cezaevine koyamazlar. Bence şu an karar verme zamanı. Bu arkadaşa toplu olarak destek olmazsak kazanmış olduğunuz psikolojik üstünlüğü yarın kaybedebilirsiniz." şeklinde mesajlarına devam eden Sedat Peker, son tweetini ‘Hayata korkusuzca bakanlar, ölümden de cezaevinden de korkmazlar!’ Rahat olun ona destek oldunuz diye sizi tutuklayamazlar.” diye bitirdi.

NAZİ DÖNEMİNDE YAŞAYAN ALMAN RAHİP GİBİ KONUŞTU

Sedat Peker''in "Eğer biz şimdi ona destek olmazsak yarın sizi polisler almaya geldiğinde size de kimse destek olmaz. " sözleri ise akıllara Nazi döneminde Almanya’da yaşayan rahip Martin Niemöller’in dünyaca ünlü sözlerini getirdi.
Ünlü Alman rahip o dönem için,
 “Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım;
çünkü komünist değildim.
Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım;
çünkü sosyal demokrat değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim;
çünkü sendikacı değildim.
Sonra Yahudiler için geldiler, sesimi çıkarmadım,
çünkü Yahudi değildim.
Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

sözlerini söyleyerek tarihe geçmişti...

İlgili Haberler