Türkiye’nin Wikileaks’i Sedat Peker mi. Onlarca gizli kalmış dosyayı açıkladı

Türkiye’nin Wikileaks’i Sedat Peker mi. Onlarca gizli kalmış dosyayı açıkladı
Organize suç örgütü olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker ile yayınladığı Wikileaks belgeleriyle ABD’yi rahatsız eden Julian Assange arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Türkiye’nin Wikileaks’i Sedat Peker mi. Onlarca gizli kalmış dosyayı açıkladı

Julian Assange’nin kurucusu olduğu Wikileaks ABD’nin Irak, Guantanamo ve Afganistan’da gerçekleştirdiği katliamlar ve işkencelerle ilgili belgeleri yayınlamasıyla dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye’de de benzer şekilde Sedat Peker’in sosyal medya hesabından iddia ettiği olaylar Türkiye’de yankı uyandırmaya devam ediyor.

KENYA’DAKİ YARGISIZ İNFAZLAR

2006 yılında Julian Assange’nin kurucusu olduğu WikiLeaks, Küba''daki Amerikan üssü Guantanamo''da esirlere yapılan muameleye dair kurallar, Kenya''daki yargısız infazlar, Afganistan ve Irak Savaşı''ndaki sivil ölümlerine dair belgeler yayınladı.

WikiLeaks 2007''de, Guantanamo''da tutulan mahkumlarla ilgilenen askerlerin el kitabı olan "Amerikan Ordusu Operasyon Prosedürü"nü yayımladı.

İnsan hakları grupları, mahkumların Kızılhaça erişiminin 4 haftaya kadar engellenebileceğini öğrenmelerinin ardından endişelerini dile getirdi.

MAHKUMLARA TUVALET KAĞIDI ÖDÜLÜ

Mahkumların iyi davranış ve iş birliği karşılığında "özel ödüller" kazanabileceği ve bu "ödülün" de bir rulo tuvalet kağıdı olduğu ortaya çıktı.

Mahkumların daha fazla iş birliği yapmasını sağlamak için hangi yöntemlerle izole edileceğine dair bilgiler de yayımlanan belgede yer aldı.

WikiLeaks''in en çok dikkat çeken ifşalarından biri, aralarında teslim olanların da yer aldığı sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi belgelerin yer aldığı 2010''da yayımlanan Irak dosyası oldu.

DÜNYAYI HABERDAR ETTİ ABD’Yİ RAHATSIZ ETTİ

Bu dosyada, ABD ordusuna ait bir Apache helikopterinden açılan ateş sonucu haber ajansı Reuters''ın 2 çalışanı dahil 15 kişinin öldürülmesine ilişkin görüntüler öne çıktı.

Assange''ın esasen, Irak ve Afganistan''da sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi gizli bilgilerin yer aldığı dosyaları yayımlayarak dünyayı haberdar ettiği için ABD tarafından cezalandırılmak istendiğini belirtiyor.

WikiLeaks, 2010''da Afganistan''daki savaşa ilişkin 90 binden fazla gizli belge ve raporu yayımladı. Afganistan''daki savaşın ne kadar yıkıcı olduğunu ortaya koyan belgelerde, ABD öncülüğündeki koalisyonun yüzlerce sivili öldürdüğü ve bunları gizlediği ortaya çıktı.

PARAMOUNT HOTEL BİLMECESİ

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz''a ait Paramount Hotel''in gerçek sahibinin Bahtiyar İkramoğlu olduğunu açıkladı.

Peker, FETÖ borsasının mucidi olarak Cihan Ekşioğlu''nu gösterdi. Ekşioğlu''nun İçişleri Bakanı Soylu''nun manevi oğlu olduğunu belirten Peker "Yaşın genç olsa da FETÖ borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin" dedi.

KUTLU ADALI CİNAYETİ

Sedat Peker, yayımladığı 7. videoda, 1996’da Kıbrıs’ta faili meçhul biçimde öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine değindi. Peker, Adalı’yı Korkut Eken’in başında bulunduğu bir ekibin öldürdüğünü iddia etti. Peker’in iddiası sonrası Kıbrıs’ta Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma açıldı.

İZMİRLİ AKPLİ BAŞKANIN ÖLÜMÜ

Sedat Peker, "Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için eski İzmir AKP il ikinci başkanı Ahmet Kurtuluş''u öldürttüler" iddiasında bulunmuş ve konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yapacağım açıklamalar toplumun psikolojisini çok bozacak. Artık hiçbir vatandaşımız kendini güvende hissetmeyecek. Sizin bu haberiniz yapacağım açıklamayı erkene aldı. Önümüzdeki günlerde mutlaka yapacağım bu konu son yılların en büyük skandalıyken, siyasilerin ve bürokratların el birliğiyle ülke gündeminden kaçırılıp adeta unutturuldu. Ancak söz namus, tüm detayları ile anlatacağım. Süslü Sülü unutma, bu konudan da yargılanıp ceza alacaksın."

NADİR SALİFOV CİNAYETİ

Sedat Peker Nadir Salifov’la ilgili mayıs ayında yayınladığı videoda şu iddialara yer vermişti:

"- Rus voroskoy (suçluların dünyası) sistemi, yani kanun dışı insanların oluşturduğu yapının bir grubunun başında olan Nadir Salifov, Türkiye''de gözaltına alınıp, polis cinayetine karıştığı için deport edildi mi? Organize şubede bu kişinin deport tutanağında polis katili olduğu yönünde yazı var mı? Ayrıca böyle bir evrak organize şubede var mı?

- Sedat Peker''in açıklamalarında iddia edildiği üzere Mehmet Ağar kendi telefonundan ya da koruma polislerinin telefonundan dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan''ı arayıp bu arkadaşı bırakın dedi mi? Sinyal ve baz kayıtlarının alınması gerekir, doğru olan o?

Sedat Peker''in açıklamalarında bahsettiği Nadir Salifov tekrardan Türkiye''ye giriş yapabilmiş mi? Giriş yapmışsa hangi birimin, hangi mahkemenin vermiş olduğu kararla Türkiye''ye gelebilmiş ve deportu kaldırılmış..."

İZMİR LİMANINA 5 TON KOKAİN İDDİASI

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun İzmir limanına geleceğini öne sürdüğü 5 ton uyuşturucu madde hakkında doğru bilgilendirmeyi yapmadığını iddia etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kıymetli dostlarım, bizim süslü sülüman İzmir limanına gelecek olan 5 ton kokainle ilgili kamuoyunu aydınlatmıyor ya, ben sizi bilgilendireyim. İzmir Başsavcılığından, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığını arayıp bu konuyla ilgili bilgi istiyorlar. Normal şartlarda en fazla yarım saatte dönmeleri gerekirken, üç saat sonra dönüyorlar. Bu konuyla ilgili çalışmayı yapıp yukarıyı bilgilendirdik, çalışmamızı tamamladık diyorlar (yukarısı dedikleri heralde süslü sülüdür, başka kim olacak?).

KORKMAZ KARACA VE DENİZ BAYKAL İDDİALARI

Peker, Karaca’ya “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” sorusunu yöneltti. Peker, CHP’li isimlerden “sinyalcilik” yaptığını iddia ettiği Karaca’nın lüks otellerde kaldığını belirtmiş.

Kaset olayından sonra istifa eden eski CHP lideri Deniz Baykal’a ilişkin de iddialarda bulunan Peker, “Baykal’ın Karaca’nın eline düştüğünü” ileri sürdü. Peker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini de Hasan Doğan üzerinden Korkmaz Karaca’nın koordine ettiğini iddia etti. Peker’in iddiaları sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Taraflar, açıklama yapmadığı için yayın ilkelerimiz gereği yer vermediğimiz Peker’in iddiaları sonrası, sosyal medyadan Baykal’a istifa çağrıları yapıldı.

İlgili Haberler