Serhan Çetinsaya'dan kum saatli gönderme! Mesajın perde arkasını Mirza Şeker açıkladı

Serhan Çetinsaya'dan kum saatli gönderme! Mesajın perde arkasını Mirza Şeker açıkladı

Mirza Şeker / YENİÇAĞ

Serhan Çetinsaya düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos transferi hakkında konuştu: "Ramos, sadece bir futbolcu değil, bir efsaneydi. 25 kupa kazanmış, kariyeriyle herkesi kendine hayran bırakmış biriydi. Onu Beşiktaş’a getirmek, Beşiktaş’ın hak ettiği dünya sahnesine çıkması demekti. Bu benim için bir vizyonun gerçekleşmesiydi. Çok uğraştık. Anlaştık, tamam dedik. Ama sonra vazgeçti. Yapacak bir şey yok. Nasip değilmiş. Keşke olsa da izlesek. Bir Beşiktaşlı olarak çok isterdim.

Sergio Ramos’a 18-19 gün boyunca Beşiktaş’ı anlattım. Onu etkilemek için neler yapabileceğimizi listeledik. Para önemli değildi. 27 Milyon € net teklif almıştı, ama onu bile düşünmedi…

Sergio Ramos için 6 kulüp kapıştı. Galatasaray da onlardan biriydi. Başta konuştuğumuzda, Şampiyonlar Ligi’nde yer almayan bir takıma gelmesi imkansızdı.

İlhan Mansız’ın yardımıyla, Guti ile irtibata geçtik, o da Guti’yi ikna etti. Gökhan Töre de sürece katıldı. Gökhan Töre’nin kişisel antrenörü, Sergio Ramos’un kişisel antrenörüyle aynıydı. Beşiktaş’a gelmeyi kabul etti ve para konusunu görüşmeye başladık. Ramos’un asıl istediği para değildi. Önce para konuşmadık.

Sergio Ramos ile 2 yıllık anlaşma istiyordu ama 1+1 yıllık sözleşme yaptık. İlk yılın sonunda Beşiktaş’ın 15 Haziran 2024’e kadar bildirmesi şartıyla tek taraflı fesih hakkımız vardı. İlk yıl, ikinci yıldan biraz daha pahalıydı.

Bu anlaşmanın bize getireceği şeyleri söyleyeyim. 4 milyon Euro ona, 1 milyon Euro imza parası, 6 milyon Euro’yu Beşiktaş değil, reklam çekerek sponsor firmanın ödemesi şeklinde söz verdik. 6 milyon Euro’luk sponsor bulamazsak bu parayı kimin vereceği konusunda endişelerimiz vardı ve başkanımızın kararıyla transferi iptal ettik.

21 Ağustos, pazartesi akşamı transferde ‘Beşiktaş’a hayırlı olsun’ dediler. Menajerlik şirketine ödenecek paranın taksitlerini bile belirledik. Aracı menajerlik sözleşmesi, bağlı olduğu abisinin şirketi, imaj hakları sözleşmesi, sporcunun sporculuk sözleşmesi. 4 sözleşmeyi de avukatlarımız vasıtasıyla hazırlayıp onlara gönderdik. Madrid’deki evine davet edildik kalan işlemler ve Ramos’u Türkiye’ye taşımak için. Uzun süre 25 gol atarsa ne kadar para alacağını konuştuk. 25 gol atacağına güvendiği için oradaki parayı yüksek tuttu."


İŞTE KUM SAATİNİN HİKAYESİ

Serhan Çetinsaya'nın basın toplantısına kürsüye getirdiği kum saati damgasını vurdu.

Beşiktaş'ın stat konusunda sponsorluk görüşmelerini yürüten Beşiktaş Asbaşkanı Serhan Çetinsaya'nın 19 Temmuz'da Twitter'dan paylaştığı "Kum saati" emojisiyle gündeme gelmişti.

Çetinsaya'nın bu paylaşımı sponsorluğun bitme aşamasına olduğu şeklinde yorumlansa da daha sonra bir gelişme olmamıştı.

Siyah - Beyazlı taraftarla da Çetinsaya'ya "kum saati" üzerinden tepki göstermişti.

Yazarın Diğer Yazıları