Ankara gündemini sarsan olay... AYM'den bir siyasi parti için şok karar! AYM, Saadet Partisi'nin 2023 yılı kesin hesabının hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeni oluşturmadığını belirterek suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Ankara’da siyasi kulislerden sızdı… 4 siyasi parti birleşiyor! Liderleri şimdiden belirlendi DEVA, Gelecek, Saadet, YRP ve belki DP'nin birleşeceği başına ise Abdullah Gül’ün geçeceği iddia edildi.
4 siyasi parti büyük düşüşte! Sonuçlar ortaya çıktı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Üye sayısını en fazla yükselten parti Yeniden Refah Partisi olurken; İYİ Parti, DEVA, Memleket ve Gelecek Partisi'nin üye sayılarında ciddi düşüşler yaşandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı: 10 siyasi partiye mali denetim kararı Anayasa Mahkemesi'nin, 10 siyasi parti hakkındaki mali denetim kararları, Resmi Gazete'de yayımladı.
Yargı kararını verdi! PKK ile bağı olan üç parti kapatıldı Irak Yüksek Yargı Konseyi, bölücü terör örgütü PKK ile bağı olan üç sözde partinin faaliyetlerinin yasaklanması ve mallarına el konulması kararı verdi.
Yeni bir siyasi parti kuruluyor. Başvurusu bugün yapılacak İYİ Parti’den istifa eden bir isim bugün yeni bir siyasi parti kurmak için İçişleri Bakanlığı’na başvuracak. Peki o isim kim? İşte detaylar…
Kazakistan'da yeni bir parti kuruluyor Kazakistan Adalet Bakan Yardımcısı Botagoz Zhakselekova, 17 Mayıs'ta Merkezi İletişim Servisi'nde düzenlediği brifingde, Kazakistan Adalet Bakanlığı'nın İntimaq adlı yeni bir siyasi partinin kayıt başvurusunun kabul edildiğini bildirdi.
Almanya’da yeni bir parti kuruluyor Almanya’da Sol Parti milletvekilli Sahra Wagenknecht, partisinden ayrılarak kendi adını taşıyan yeni bir parti kuracağını açıkladı.
AKP'nin eski vekili parti kuruyor. "Yol arkadaşlarım Türkiye’nin yakından tanığı isimler” dedi Eski AKP milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, yeni bir parti kuracağını açıklayarak, “Yerli ve milli bir muhalefet için geliyoruz. Türkiye’nin sigortası olacağız” dedi.
Üç siyasi parti Filenin Sultanları’nın tarihi başarısını kutlamadı Filenin Sultanları'nın tarihi başarısı büyük bir coşkuyla kutlanırken, üç siyasi parti kutlamaması dikkat çekti. Bu üç partinin Türkiye’nin tarihi başarısına yönelik herhangi bir paylaşımda bulunmaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Yeni bir parti daha kuruluyor. İşte partinin başındaki sürpriz isim İsmail Saymaz, yerel seçimlerden önce eski MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun milliyetçi parti kurmaya hazırlandığını iddia etti.
Haluk Levent siyasete mi giriyor. Hakkındaki iddialara yanıt verdi Depremzedelere, başkanı olduğu AHBAP Derneği üzerinden yardımlarda bulunmaya devam eden Haluk Levent, hakkında ortaya atılan 'siyasete giriyor' iddialarına açıklık getirdi.
KVKK'den siyasi partilerce seçimlerde işlenen kişisel verilere ilişkin duyuru Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde, seçimlerde siyasi partilerce işlenen kişisel verilere ilişkin duyuru yayımladı.
İmamoğlu'na siyasi yasak anketinden Süleyman Soylu'ya kötü haber Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM), 11-14 Ocak tarihleri arasında yaptığı İBB'ye başlatılan terör soruşturması ile ilgili yaptığı anketi 2 bin 524 kişi ile gerçekleştirdi. Anketten dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.
Siyasi partilerin Facebook harcamaları ortaya çıktı: Hangi parti ne kadar harcıyor Meta, yeni bir şeffaflık politikası kapsamında reklam veren herkesin yapılan ödemeleriyle birlikte görüntülenmesini sağladı. Bu doğrultuda siyasi partilerin Facebook harcamaları ortaya çıktı. İşte partilerin sosyal medya hesaplarına yaptıkları harcamalar...
AKP'ye kötü haber bu sefer Yargıtay'dan geldi. En çok üye arttıran siyasi parti belli oldu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayısı verilerini açıkladı. AKP’nin üye sayısı düşerken MHP’de ise artış görüldü. Muhalefet partilerinden CHP, İYİ Parti, SAADET, Gelecek ve DEVA’ da da artış devam etti.
Tarihi zirvede masada hangi gündem maddeleri var? 6 liderden 2. buluşma 6 muhalefet partisinin lideri, DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde bir kez daha bir araya geldi.
Resmi Gazete'de "Erken seçim mi geliyor" dedirten karar Erken seçim tartışmaları devam ederken Devlet Malzeme Ofisi'nin oy verme kabini alımı için ihale açması dikkatleri üzerine çekti. Akıllara "Erken seçim mi geliyor?" sorusunu getirdi.
Ukrayna’da 11 partinin faaliyetleri askıya alındı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin, ülkedeki geniş çaplı savaşı göz önünde bulundurarak, sıkıyönetim dönemi boyunca 11 siyasi partilerin faaliyetlerini askıya almaya karar verdiğini açıkladı.
2022'nin ilk siyasi partisi kuruldu 2022’nin ilk partisi 10 Ocak'ta kurulan partinin adı "Şahlanış Partisi" oldu.
Yargıtay 2021'de kaç partinin kurulduğunu açıkladı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının son kayıtlarına göre 2021 yılında 21 yeni siyasi parti kuruldu. Meclis’te grubu bulunan ya da 1-2 milletvekili ile temsil edilen siyasi parti sayısı ise 14.
Liderlerin Ramazan Bayramı programı belli oldu (10 Mayıs 2021) Türkiye, Ramazan Bayramı'nı karşılamaya hazırlanırken TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve siyasi parti genel başkanlarının bayram programları belli oldu.
Meclis'teki 4 partiden Macron'a kınama Gelen son dakika haberine göre, TBMM’de 4 siyasi parti Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarını ortak bildiriyle kınadı.