Benim geleceğimi siz belirliyorsunuz lütfen oy vermeyin. Genç kızdan sokak röportajına damga vuran sözler

Benim geleceğimi siz belirliyorsunuz lütfen oy vermeyin. Genç kızdan sokak röportajına damga vuran sözler
Sokak röportajına17 yaşındaki genç kızın söyledikleri damga vurdu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 14 düzeyinde bulunan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizini) perşembe günü (18 Ağustos) yüzde 13''e düşürdü. TCMB, Para Politikası Kurulunun (PPK) 100 baz puanlık düşüşe gitmesinin ardından dolar 18 lirayı aşarak 18,13 lirayı, euro ise 18,47 lirayı gördü.

Dolar bugün itibariyle 18,09 Türk Lirası''ndan işlem görüyor.

Türk Lirası dolar ve diğer yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Asgari ücret 5 bin 500 lira. Geçinemeyen vatandaşlar artan gıda fiyatları, ödeyemediği fatura bedelleri karşısında çaresiz.

Sokak röportajcısının mikrofun uzattığı AKP''li vatandaşın "2023''ü bekliyoruz abi. Ben oy veririm" sözlerini duyan 17 yaşındaki genç kızın araya girerek söyledikleri sosyal medyaya damga vurdu.

AKP''li vatandaşın genç kızın söylediklerine yanıt verememesi de dikkat çekti.

İşte cümle cümle o röpotaj;

"AKP''li vatandaş: 2023''ü bekliyoruz abi. Ben oy veririm....

17 yaşındaki genç kız: Abi bir şey diyeyim mi 17 yaşındayım. Benim gelecek korkum var benim geleceğimi siz belirliyorsunuz lütfen oy vermeyin. Abi ekonomi belli değil mi? Şu dondurmanın tek topuna 5 lira verdim. Suya 2 buçuk lira verdim. 

Muhabir: Yeme dondurma. Öyle diyorlar...

17 yaşındaki genç kız: Abi dondurma yeme, su içme, yemek yeme ne yapacağız. Tuvalet de paralı s..çmayalım da afedersin. 

"EĞİTİM HAKKIM YOK MU BNEİM BU ÜLKEDE"

Hangi birine ne yapacağız. Hangisine para yetiştireceğiz. Ben dersaneye yazıldım. En ucuzu 21 bin lira zorla indirim yaptırdık. Eğitim hakkım yok mu benim bu ülkede? Bu ülkenin geleceğini biz belirlemiyorsak bizim eğitim alma hakkımız yok mu?"

İlgili Haberler