Engelli maaşıyla geçinen vatandaş isyan etti: Açlıktan kimse ölmez diyorlar ama ben ölüyorum

Engelli maaşıyla geçinen vatandaş isyan etti: Açlıktan kimse ölmez diyorlar ama ben ölüyorum
Osmaniye'de engelli maaşı ile geçinmeye çalışan 63 yaşındaki Kara Gönül isyan etti.

Yıl başında açıklanan 4.253 TL olana asgari ücret yüksek enflasyona ve zamlara dayanamayarak eridi. Bunun üzerine asgari ücrete ara zam yapıldı. Yeni asgari ücret 5.500 TL olarak açıklandı. Ancak, yeni asgari ücretler daha cebe yansımadan zam üstüne zam yağdı.

Zamlar karşısında ise vatandaşlar zor duruma girdi.Osmaniye''de engelli maaşı ile geçinmeye çalışan 63 yaşındaki Kara Gönül bir sıcak yüzüne hasret kaldığını söyleyerek isyan etti.

Kadirli ilçesinde 1580 lira engelli maaşı ile geçinen Gönül, yaşadığı geçim sıkıntısını anlattı.

Gönül, “Bir sıcak yemek yüzüne hasret gittik. Bir güzel yemek yiyemez olduk. ‘Açlıktan kimse ölmez’ diyorlar. Ama ölüyorum, ben açım” dedi.

Gönül, şunları söyledi:

“Ben KOAH hastasıyım. 1580 lira maaş alıyorum. Bunun 600 lirasını kiraya veriyorum. 300 lira elektrik, su parasına gidiyor. Eşimden ayrıyım. Yiyecek ekmeğe muhtacım. Evimde erzağım yok. Kahvaltılığım yok. Bir kuru meyve ile… Bir et yüzü, kurbandan kurbana… Bir arkadaş verdi onu yedik. Yani çok kötü durumdayım.

Bir işte çalışamıyorum, bir yere gidemiyorum. Bir sıcak yemek yüzüne hasret gittik. Bir güzel yemek yiyemez olduk. Rüyamızda görüyoruz bu yemekleri. ‘Açlıktan kimse ölmez’ diyorlar ama, ölüyorum., ben açım.”  (ANKA)

EMEKLİ İSYAN ETMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i Altunhisar İlçe ziyaretinde karşısında gören emekli yurttaş cebinde bozuk paraları çıkararak,  "Bu para ile ne yapılır. Maaştan kalan bu, bizi düşünen sizden başka kimse yok” diye isyan etmişti. Gürer,intibak düzenlemesi ve emekli bayram İkramiyesi için meclise kanun teklifleri verdiklerini ve en düşük emekli maaşınında asgari ücret olması istediklerini söyledi.

"BİZE VERDİĞİ HER ŞEYİ ZEHİR GİBİ BURNUMUZDAN GERİ GETİRDİ”

Ayrıca AKP’li olduğunu ve çocuklarına da AKP’yi aşıladığını söyleyen vatandaş ise, “Benim evimde 6 kişi AK Parti’ye oy verdi. Bu 20 yılı aşkındır. Çocuklarımıza biz AK Parti’yi aşıladık verin dedik dini bir siyasi insan, merhametlidir, iyidir dedik. İyi yanlarını da gördük. Hastanelerimiz açısından güzel şeyler gördük, ilaçlarımızı alabildik. Şu son birkaç aydır bize verdiği her şeyi zehir gibi burnumuzdan geri getirdi.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler