Somali'ye 30 milyon dolar gönderdik ama uçakların kalkması için 4 Milyon Dolar gerek

Somali'ye 30 milyon dolar gönderdik ama uçakların kalkması için 4 Milyon Dolar gerek
Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar yardım göndermesinin ardından THK kayyumu Cenap Aşçı'nın "6 uçağın kalkması için 4 milyon dolar gerek" açıklaması tepki çekti. 

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın imzası ile  Somali''ye 30 Milyon Dolar yardım gönderdi. 

Yangınlarla mücadele eden Türkiye''de, Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılmaması ise günlerdir gündemin en önemli konularından biri olarak yerini koruyor.

''4 MİLYON DOLAR GEREK''

Tam da bu dönemde Türk Hava Kurumu''na kayyum olarak atanan Cenap Aşçı''dan tepki çeken bir açıklama geldi. 

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Etimesgut''taki Türkkuşu Yerleşkesi''ndeki hangarlarda bekletilen kuruma ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili basın toplantısıyla açıklamalarda bulundu.

Cenap Aşçı, Türkkuşu Yerleşkesi''nde bekletilen yangın söndürme uçakları için, “6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar" dedi ve herkesten yardım alabileceklerini söyledi.

''ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL''

Türkiye''nin Somali''ye 30 milyon dolar göndermesinin ardından yapılan bu açıklama sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 

Siyaset Bilimci Burak Yıldırım, yaptığı açıklamada; "Çıldırmamak elde değil. Dün gece halkın vergileriyle Somali’ye 30 Milyon Dolar yardım gönderme kararı aldık, şimdi ise Türk Hava Kurumu başkanı çıkıp “Uçakların kalkması için 4 Milyon Dolar gerek. Halk bağış yapabilir.” dedi. Türkiye’ye yardım etmeyen tek ülke Türkiye..." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler