Vay kayyum vay... İşte yangın varken düğüne giden Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı'nın bilinmeyen icraatleri

Vay kayyum vay... İşte yangın varken düğüne giden Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı'nın bilinmeyen icraatleri
Tecrübeli gazeteci Saygı Öztürk, Türkiye yanarken düğüne gittiğini açıklayarak tartışma konusu olan Kayyum Başkanı Cenap Aşçı ve heyetinin THK’daki “icraatlarını” yazdı. Öztürk’ün yazdığına göre kayyum heyeti kurumda yapması gereken hiçbir şeyi yapmadığı gibi, yapmaması gereken ne varsa tamamını yaptı.

THK’ya atananan kayyum heyetinin ilk iş olarak şube başkanlarının bütün gelirlerine el koyduğunu, şubelerin kira, elektrik, su, telefon, internet gibi giderleri ve personel maaşlarını ödemeyerek gönüllük esasına göre çalışan şube başkanlarını zora soktuğunu, bu şartlarda istifa ettiremediklerini görevden aldığını ve yerine THK tüzüğüne aykırı görevlendirmeler yaptığını kaydeden Öztürk, THK Havacılık Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu’nun Vakıflar Kanunu’na aykırı olarak görevden alındığını, şube genel kurullarının yapılmadığını, THK tüzüğüne göre ülke genelinde ücretsiz verilmesi gereken havacılık eğitiminin durdurularak, kurumum “kamu yararı" kriterini kaybetmesine yol açıldığını belirtti.

Öztürk, kayyumun kuruma verdiği zararın yangın söndürme faaliyetlerini sonlandırmakla sınırlı olmadığını, Atatürk’ün talimatıyla kurulan bu Cumhuriyet mirasının gayrimenkullerinin de birer birer satıldığını yazdı.

Öztürk, kayyum heyetinin, daha önce eşi görülmemiş şekilde, THK Üniversitesi pilotaj öğrencilerinden, kişi bağına 10 bin dolar bağış topladığını iddia etti.

İlgili Haberler