Meral Akşener'den canlı yayında önemli açıklamalar

Meral Akşener'den canlı yayında önemli açıklamalar
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sözcü TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV ekranlarında gazeteciler Alişer Delek, Saygı Öztürk, Serap Belovacıklı ve Aytunç Erkin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı…

aksener-sozcu1.jpg

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına kurşun atılmasının ardından TBMM'de boş kovanları yere fırlatmasının anlamı neydi?

YERE ATTIĞIM O KOVANLAR ERDOĞAN’A MESAJDI. SORUMLULUĞUNU HATIRLATTIM

"O mermi değil kovandı. Ben eski içişleri bakanıyım yanlış anlaşılmasın oraya mermi koyduğunuz zaman başka manası olur. Kovan koyduğunuz zaman başkalarına mesajdır. Sayın Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı, Selçuk Özdağ ölümden döndü, basın danışmanım İde saldırıya uğradı, benim evin basıldı, il başkanlığımız kurşunlandı.

Binamızın 1. kat kurşunlandı. Bir koltuğa saplandı mermi. Arkadaşların oturup çay kahve içtikleri yer partiye ait. Sonra 3. katta benim fotoğrafım hedef
alınmış. 2 tane gayet hedef alınarak atılmış kurşun vardı. Bütün bunları sembolize eden bir durumdu. Buna Sinan Ateş de dahil. Gencecik bir akademisyen Ankara'nın göbeğinde katledildi. Sayın Erdoğan bu ülkenin cumhurbaşkanı, herkesin canını namusunu mülkünü korumakla mükellef bir kişi.

"SEMBOLİZE ETTİĞİ ŞEY TOPRAKTIR"

"Buraya bir mesajdı Erdoğan'a mesajdı tehdit anlamında değil. Bak 'yaptıklarını gör' anlamındaydı. Güneydoğu'a aşiretler arasında kavgayı ya ailenin en genci ya en yaşlı kadını çözer. Eşarp atılır. Gene Türk mitolojisinde bütün pislikleri toprağa atarız. İnsanların üzerine atmadım yere attım. Sembolize ettiği şey topraktır toprakta kaybolmaktır. Kötülüğün toprakta kaybolmasıdır. Sembolize ettiği şey odur. Osmanlı öncesi Türk tarihini bilenler ne yaptığımı anladı. Kadınlardır bu işin öznesi. Bütün pislikleri kavgaları biz kadınlara yıkıp bize düzelttiriyor bunlar.

- Kılıçdaroğlu’nu mitinglerde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörist başı Öcalan’ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Bu 7’li masa iyice dağıttı” değerlendirmesini yapmıştı?

“KÜLLİYEN YALAN, KILIÇDAROĞLU’NA BÜYÜK HAKARET”

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan böyle yapacak yani el kol sallanacak. İşte ertesi gün tehdit edecek, ediyor zaten.

Bugün mesela tam izleyemedim. Size gelirken bir arkadaşım atmış. Mitingte bir terör videosu göstermiş. İçeriğini bilmiyorum yani bakamadığım için. Ama mesela Sayın Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Öcalan’ı affedeceğini, çıkaracağını söylediğini söylemiş. Ben de yanındaymışım, hiçbir şey dememişim. Külliyen yalan. Sayın Kılıçdaroğlu’na da büyük hakaret, büyük haksızlık.”

"HDP 'OY VERMEYİN' DESE BİLE KÜRTLER YAVAŞ'A OY VERİR"

- Altılı masada yaşanan krizin ardından Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesi?

"Sayın İmamoğlu ve Yavaş ile koşu partneri olduğu andan itibaren herkes kendisi emniyette hissediyor. Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu üzerinden bakan Karadeniz seçmeni başka bir şey görüyor. Bir partinin genel başkanı olarak söylüyorum ki bunu söylemek kolay değil. Ama her ikisinin de popülaritesi benden öndeydi. Bu iki arkadaşımızın varlığı şunu getirdi. Mansur Bey sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde uygulayan birisi, aynı şekilde tarımı da. 4,5 milyar lira Ankara köylüsüne para kazandırdı. Biz ne anlatırsak anlatalım Erdoğan icraatın içinden geliyor. Bu iki arkadaşımız bizle ilgili şüpheleri ortadan kaldırdı. O kadar iddia ediyorum ki Mansur Bey 2. defa aday olursa, her iddiaya varım HDP 'Oy vermeyin' deyince Kürtler yine oy verir. Mansur Yavaş'ta ayırım yok herkese destek var kim olduğuna bakmadan yardım var"

“SAVAŞA MI GİDİYORUZ ARKADAŞ?”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Millet İttifakı’na yönelik “Cudi, Gabar, Tendürek, Besler’de teröristleri gömdük mü? Gömdük. Şimdi gelin hep beraber 14 Mayıs’ta bu 7’li masayı gömelim. Bunu yapacak mısınız?” dediğini hatırlatan Aytunç Erkin’in sorusuna, Akşener şöyle yanıt verdi:

“Yani zorla dürtüyorlar adamı. Yahu arkadaş, sayın Erdoğan sol elinde PKK var senin, tutuyorlar hâlâ, sağ elinde de Hizbullah var ya. Birisi yani Kürtlerin bebeklerini bile öldüren bir kanlı örgüt, öbürü de Gaffar Okkan’ı öldüren bir kanlı örgüt. Kime ne diyorsun ki? Dolayısıyla bu konuşmalar dahi, savaşa mı gidiyoruz arkadaş? Seçime gidiyoruz alt tarafı. Cenge gidiyoruz şu anda bu dille."

“KATAKULLİYE DÜŞMEYECEĞİZ”

İşte bulundukları bu yeri kaybetmemek için her şeyi yapmak gibi, her dili konuşmak gibi bir tavırları var. Biz bu üçkağıda, bu katakulliye düşmeyeceğiz. Bir, beraber olacağız, ayrışma noktalarımıza saygı duyacağız, farklılıklarımıza saygı duyacağız. Bu ülkeye, bu sistemi değiştirip demokrasi getireceğiz.”

- Akşener, Erkin’in “PKK’nın sözde yöneticilerinin Millet İttifakı’nı destekliyormuş gibi açıklamalar yapmalarına ne diyorsunuz?” sorusuna da “Onun da üçkağıt olduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

"- 19 gün sonra bu haksızlıklar, bu çirkinlikler bitecek."

"- Erdoğan’ı çok öfkeli görüyorum, yine herkes terörist oldu..."

"- Seçmende iktidara geliyoruz kanaati var. Kılıçdaroğlu’na oy istediğimde ortalık yıkılıyor."

"- Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş güven verdi..

" - Bu ucube sistem yüzünden Türkiye uçurumun eşiğinde"

"- Bürokrasi bu sistemle hantallaştı. Saray’ı aramadan depremde kimse bir şey yapamadı

"- Erdoğan’ın bir elinde PKK var diğer elinde Hizbullah var"

aksener-sozcu3.jpg

İlgili Haberler