Suriyeliler "Buralar bize verildi" deyip Türklere saldırıyor!

Suriyeliler "Buralar bize verildi" deyip Türklere saldırıyor!
300 bin Suriyeli'nin bulunduğu Kilis'e giden İYİ Parti heyeti, bölgedeki korkutan tabloyu gözler önüne serdi.

İYİ Parti GİK üyesi Binnur Karadağlı'nın da aralarından bulunduğu bir heyet Kilis'te yaşanan son gelişmeleri incelemek üzere bölgeye gitti.

Vatandaş ve yöneticilerle temasa geçen İYİ Parti heyeti, 300 bini aşkın Suriyeli'nin bulunduğu Kilis'teki korkutan tabloyu gözler önüne serdi. Suriyelilerin "Burası bizim siz gideceksiniz... Devlet buraları bize verdi" diyerek Türklerle kavga ettiğini aktaran Karadağlı, bölgedeki ahlaki yapının çöktüğünü, 15 yaş altı çocuk gelin sayısında patlama yaşandığını ve eğitimin durma noktasına geldiğini dile getirdi.

Haberayyıldız.com'un haberine göre Karadağlı'nın açıklamaları şöyle:

"KIZ ÇOCUĞU BORSASI..."

"Her konuştuğum kadın yüreğimi dağladı. Dinlerken bir kadın ve anne olarak utandım. Kilis’te kuma patlaması yaşanıyor. Sanki kız çocuğu borsası kurulmuş. Kilis ve Gaziantep’te hastanelerde çok sayıda 15 yaş altı çocuk doğumu var. Doğuranların çoğu kaçıyor bebeği bize bırakıyor. Devletimiz hukuki işlem başlatmak yerine çocukları ailelerine veya kocalarına geri gönderiyor. Bugüne kadar kaç kişiye çocukları hamile bırakmaktan dava açıldı? Kilis’te ortaokullarımızda 11-12-13 yaşında şu anda bile hamile çocuklar var ve sıra arkadaşı olan Türk çocuklarının da psikolojisi çok fena bozulmuş durumda. Zaten Türk çocuklarının eğitimine artık Suriyeliler de sokulduğu için eğitim gerçekte durmuş durumda. AKP , çocuklarımızın geleceğini kararttı."

"DEVLET BURALARI BİZE VERDİ!"

"Gücü olan kaçıyor. Olmayan da yaklaşık 300 bin Suriyeli’nin boyunduruğuna girdi. Her yerde “burası bizim siz gideceksiniz... Devlet buralara bize verdi ..“ diye her yerde kavga edip Türklere saldırıyorlar. Valiler polisler eli kolu bağlı üzüntüyle izliyor. Yazıktır günahtır. Yaşları 13-15 yaş arası olan bu kızların nüfus bilgileri ve kayıtları olmadığından dolayı bu çocukları Türklere ikinci eş olarak verilmekte veya satılmaktadır. Hamile kalan 13-15 yaş arası bu çocuklar mahalle ebeleri  veya Suriyeli ebeler tarafından doğum yaptırılmaktadır. Ve doğan bebeklerin hiç bir  kaydı tutulmadan sahiplenilmektedir. Devletimiz  sığınmacıların yarattığı korkunç ahlaki çürüme karşısında susuyor ve izliyor. Kilis’te bu konuda konuşana da eleştirene de sözde halkı kin ve nefrete sürüklemekten dava açılarak susturuluyor. Korkudan millet konuşamıyor."

"NEREDEYSE HAYATIN SONU GELDİ"

"Ayrıca Kilis’te hırsızlık vakalarında çok büyük artış bir gecede sürüler halinde gelerek tüm hasadı toplayarak kaçmaktadır. Bu sebeplerden dolayı birçok tarım arazisi sahibi vatandaşımız devletin kendilerine sahip çıkmaması ve korumaması nedeniyle zeytin ağaçlarını ve üzüm bağlarını sökerek tarımdan vazgeçmiştir. Bugüne kadar kaç hırsız yakalanıp cezalandırıldı merak ediyorum. Ayrıca, önceleri üzüm bağcılığı çok gelişmiş olan Kilis’te artık üzüm bağcılığı tamamen bitmiştir. Yöre halkının anlattıklarına göre bunun sebebi; Kilis Tekel Suma Üzüm Fabrikası önce yandaş firma Limak’a satılıp daha sonra Limak tarafından bir İngiliz firmasına yüksek bir bedel ile  satılarak büyük rant elde edilmiştir. İngiliz firması ise şu anda fabrikayı kapatarak üretimi durdurmuştur. Arazi ve binaları atıl vaziyette bekletilen Suma Üzüm Fabrikası’nın ilerideki akıbeti ne olacaktır? Kilis’teki sadece zeytin ve üzüm bağcılığının değil neredeyse hayatın sonu gelmiştir. Neden? Hangi gizli senaryo bu bölgede ve vatanımızda hayata geçiriliyor."

"BURADA BİZE HER ŞEY ÇOK GÜZEL"

"Şu anda sınır kapısında Rakka’ya tatile gitmiş ve geri dönmekte olan ailesini beklerken sohbet ettiği Suriyli erkek, ailesi ile birlikte 4 yıldır Türkiye’de yaşıyor şu anda Rakka’da savaş olmamasına rağmen geri dönmüyorlar. Çünkü devletimiz kendilerine ev vermiş, hastane ve ilaç bedava, ayrıca düzenli bir yardım parası ve maaş aldığı işi var. Türkiye’de bu şartlarda yaşamaktan çok mutlu olduğu için Rakka’ya sadece tatillerde gidip memleket hasreti giderip geri döndüklerini söyledi."

Karadağlı Suriyeli’nin söylediği "Rakka’da hayat çok güzel ve normalleşti. Ancak ben bir erkeğim ve oraya gidemem. Burada bize her şey çok güzel…" sözü üzerine "Vah yazık benim boynu bükük, işsiz ve boynu bükük vatandaşıma.." diyerek Kilis’te yaşananlara dikkat çekti.

İlgili Haberler