Hep iktidarı destekleyen medya grubunun kafasını Suriyeliler karıştırdı

Hep iktidarı destekleyen medya grubunun kafasını Suriyeliler karıştırdı
İktidara yakınlığı ile bilinen TGRT, Türkiye Gazetesi ve Sabah arasında Suriyeli kaosu ortaya çıktı. TGRT Suriyeliler için “istila” derken Türkiye gazetesi “kaos planlandığını” yazdı. Sabah ise “mazlumların umudu” başlığı attı.

Işıkçılar Cemaati''nin yayın organları Suriyeli sığınmacılar konusunda birbiriyle fikir ayrılığına düştü.

Türkiye Gazetesi, Yılmaz Bilgen Suriyeliler üzerinden Gezi Parkı benzeri bir kaos planlandığını iddia etti.

Haberde "Gazetemize konuşan güvenlik kaynakları 2 yılı aşkın süredir bu yönde hazırlıklar yapıldığını ve geçen yıl planlanan kalkışmanın bu yaz aylarına bırakıldığı bilgisini paylaştı" denildi.

TGRT televizyonunda ise bir gün önce "Misafirperveriz ensarız ama çok fazla" ve "Türk turizmin kalbi işgal altında" başlıkları ile anahaber bülteninde sunulan haberde bayramda ortaya çıkan görüntüler için "Canımız yandı" denildi.

Sabah Gazetesi Türkiye''nin ''mazlumların umudu'' olduğunu vurguladığı haberde özellikle Azez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resulayn başta olmak üzere daha önce 13 mahalli meclisin bulunduğu bölgelerde yeni yerleşim alanları inşaa edileceği belirtildi.

8 aşamadan oluşacak 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için planlanan projede ulusal ve uluslararası fonlardan destek isteneceği kaydedildi.

Sabah’ın haberine göre; gönüllü geri dönüş Ankara İstanbul, Konya Adana Gaziantep gibi büyükşehirlerdeki nüfusu yoğun bölgelerden başlatılacak.

İlgili Haberler