Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan, Torrent'in Rizespor maçında dikkat etmesi gereken can alıcı detayı açıkladı

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan, Torrent'in Rizespor maçında dikkat etmesi gereken can alıcı detayı açıkladı
Galatasaray, Süper Lig'de hiç alışık olmadığı yerlerde. Çıkış için de geçen hafta Göztepe'yi olduğu gibi bugün de Çaykur Rizespor'u yenmesi gerek...

Çaykur Rizespor, son yıllarda özellikle transferlerde ve tartışmalı gollerle biten maçlardaki gelişmelerle Galatasaray''ın ezeli rakibi haline geldi. Önce Vedat Muriqi, sonra Oğulcan Çağlayan transferleri.

Mayıs 2019''da Diagne''nin uzatma anlarında attığı biri penaltıdan iki golü ile gelen 3-2''lik galibiyet. Bu sezon yine Diagne''nin iki-üç rakip oyuncuyu devirip sürdüğü topla Morutan''a 90+11''de attırdığı golle 3-2 kazanılan maç. 

Çaykur Rizespor''un eski başkanı Hasan Kartal ve şimdiki başkanı Tahir Kıran''ın Galatasaray''a yönelik açıklamaları, sarı-kırmızılıların düşük yoğunlukta kalsa da verdikleri yanıtlar tansiyon yarattı.

TORRENT GOMİS''E SARILACAK

Saha dışı bu gelişmeler bir yana. Biz saha içinde Galatasaray''ın saat 19.00''da başlayacak maçı nasıl kazanacağına bakalım. 

Teknik direktör Domenec Torrent''in bu akşam galibiyet için sarılacağı ismin Bafetimbi Gomis olacağını düşünüyorum. Fransız yıldız, sonradan girdiği Göztepe karşılaşmasında önce oyunun akışını değiştirdi, sonra penaltılardaki usta vuruşları ile sonucu belirledi. Gerçi Gomis, Nef Stadı''nda önceki hafta Kayserispor maçında etkisiz kaldı ama o zaman antrenman eksiği vardı, geçen sürede form tuttu. 

KEREM PATLAMA YAPAR

Sol kanatta oynayacak Kerem Aktürkoğlu, son maçlarda bana göre performans düşüklüğü içinde. Artık bu karşılaşmada onun da patlama yapacağını düşünüyorum. Hele de Galatasaray taraftarının, maçın Çaykur Rizespor olması nedeniyle takıma vereceği büyük desteğin en çok Kerem''i ateşleyeceğini tahmin ediyorum.

Torrent, her maça farklı 11 çıkarıyor. Bu akşam 10 numara pozisyonunda Cicaldau, sağ kanatta Emre Kılınç''ı bekliyorum. Torrent, Nef Stadı''nda  Galatasaray taraftarı önündeki ilk galibiyetini almak istiyorsa bu ikiliyi oynatması doğru tercih olacaktır. 

İspanyol hocanın, son haftalarda yaptığı hatalarla takımın gol yemesine neden olan Taylan Antalyalı''nın yerine Berkan Kutlu''yu oynatılması da isabetli olur. 

GERİ PASLAR CAN YAKAR

Galatasaray''ın en zayıf noktası, savunmada yapılan geri paslar. Geçen sezon Aslantepe''de 4-3 kaybedilen ve şampiyonluğa mal olan maçta Çaykur Rizespor''un golleri, geri paslarda araya giren oyuncuların kaptığı toplarla gelmişti. Sanırım Torrent o karşılaşmayı da izlemiş ve dersler almıştır. Galatasaray''ın son Trabzonspor maçını da sahasında benzer hatalarla kaybettiği hafızalarda taze. 

Sonuç olarak Galatasaray bu akşam, ligin dibi ile farkı biraz daha açacağı ve önündeki zorlu maçlar öz güven kazanacağı bir karşılaşmaya çıkacak. Bu nedenlerle galibiyet, 3 puandan fazlası.

İlgili Haberler