Türk Futbolunun 8 yıl önce hangi olayla bittiğini Fatih Saboviç açıkladı

Türk Futbolunun 8 yıl önce hangi olayla bittiğini Fatih Saboviç açıkladı

Hakem kararları ve dayak skandallarıyla gelinen olaylarda son nokta İstanbulspor’un sahadan çekilmesiyle taçlandı. Peki bu konunun gerçek sorumluları kim? Bu bozuk düzen neye ve kimlere hizmet ediyor?

Gazeteciliğe başladığım ilk yıllardan bu yana hep duyardım, “Türk futbolu nereye gidiyor?” veya “Bu hakemlerle bu lig bitmez” gibi sözleri…
Ancak 2023-2024 sezonuyla birlikte her şey sonu gelmeyecek bir kaosa dönüştü ve Türk futbolundaki çürüme iyice ayyuka çıkmaya başladı.

ATİLLA TÜRKER HEP ANLATIYORDU
Eskiden, gazetecilik mesleğinin başlarında ustam olan Atilla Türker ağabey hem kendisi anlatırdı hem de gazeteye 9 sütun başlıklarla dönen dolapları kulüp ayırt etmeden yazardı.
Çoğu taraftarın belgeli haberlerini linçlediğini ya da, “O kadar da olmaz Atilla Türker” dediğini veya onu tehdit ettiğini hatırlıyorum. Haberleri de hep doğru çıkardı!

ÇÖKÜŞ DURDURULAMAZ!
Bu sezon ise tepeden tırnağa kokuşmuş; para aklamalara, yasa dışı her şeye, hakem ve masa başı oyunlarına, ayrıca daha duymadığınız çok daha fazla çirkinliğe arka planda ev sahipliği yapan ülke futbolu her anlamda çöküşünü yaşıyor. Ama bu saatten sonra kabuk da değişmez, devran da dönmez…
Umarım uzak bir gelecekte de olsa bizden sonraki nesiller adil ve liyakate dayalı tamamen gerçek bir spor dünyasını deneyimleyebilir…

KÖRLÜK SONA ERMİYOR
Hâlâ Türk futbolunun bilerek yönetilmediğini değil, yönetil(e)mediğini düşünen arkadaşlar olduğunu görüyorum ve bu körlük bana acı veriyor(!)
Habersiz kuş uçmayan ülkede tüm bu atamaların, istifa etmemelerin, inatla yapılan ve kitleleri kışkırtan hamlelerin masum ya da bilinçsiz olduğunu düşünen varsa biz çok yanlış bir yerde yaşıyoruz.

ÜLKEDE FUTBOL KURŞUNLAMA OLAYIYLA BİTMİŞTİ!
Konuyu dönüp dolaşıp her olayda aynı yere getirmekten sıkılmadım… Çünkü bunu yapanlar ve yaptıranlar ortalıkta başı dik gezerken; biz futbolseverlerin bunları konuşmaması zaten olayları bu seviyelere getiriyor.
Fenerbahçe takım otobüsü kurşunlandığı ve faili bulun(a)madığı an, zaten ülke futbolu bitmişti.

İHTİMAL DAHİ YOK…
Hani bu sezonki hakem atamaları, VAR kayıtları, şunlar bunlar hepsini geçtim… Açık ve net pek çok camiaya karşı ve bazı camiaları olaylara alet edilerek yapılan yasa dışı işlerin bir gün gün yüzüne çıkmasını dilemekten başka çaremiz yok…
Tamamen dibi görmeden ve büyük bir çöküş yaşanmadan, bu kokuşmuş düzenin kalıcı olarak değişme ihtimali de hiç yok…

Yazarın Diğer Yazıları