A Milli Takım uzatmalarda yıkıldı

A Milli Takım uzatmalarda yıkıldı
A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ ile 2-2 berabere kaldı.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ ile kozlarını paylaştı.

Milliler, 2-0 öne geçtiği maçta sahadan 2-2''lik beraberlikle ayrıldı.

İlk 3 maçında Hollanda ve Norveç’i yenip, Letonya ile berabere kalan Şenol Güneş’in öğrencileri Karadağ karşısında alınan beraberliğin ardından 8 puana yükseldi.

A Milli Takımımızın gollerini 9. dakikada Cengiz Ünder ve 31. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Karadağ ise 40. dakikada Adam Marusic ve 90+6’da serbest vuruştan Risto Radunovic’in golleriyle İstanbul’dan 1 puanla ayrıldı.

Grubun diğer maçlarında ise Norveç ile Hollanda 1-1 berabere kalırken; Letonya da sahasında Cebelitarık’ı 3-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımımız, gruptaki 5. maçında Cumartesi günü Cebelitarık ile; 7 Eylül Salı günü ise Hollanda ile deplasmanda karşılaşacak.

PUAN DURUMU

  • 1- Türkiye 8 Puan
  • 2- Hollanda 7 Puan
  • 3- Karadağ 7 Puan
  • 4- Norveç 7 Puan
  • 5- Letonya 4 Puan
  • 6- Cebelitarık 0 Puan

CANLI SKOR TÜRKİYE 2-2 KARADAĞ

CANLI MAÇ ANLATIMI

1'' Hakem Benoit Bastien ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya konuk ekip Karadağ başlıyor.

9'' GOOLLL - Cengiz Ünder müthiş bir golle Milli Takımımızı 1-0 öne geçiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder orta saha yakınlarında aldığı topla ceza sahasına doğru süratle ilerliyor, ceza sahasının hemen dışında sola çekiyor ve düzgün bir vuruşla takımımızı öne geçiren golü kaydediyor.

16'' Rakip ceza sahası ortasında kazanılan serbest vuruşu Hakan Çalhanoğlu kale önüne ortalıyor. Savunma topu uzaklaştırmaya çalışıyor ancak top sol çaprazda Kaan Ayhan''ın önünde kalıyor. Kaan Ayhan sağ köşeye doğru düzgün bir vuruş yapıyor ancak top direğe çarparak auta gidiyor.

22'' Sağ kanatta kazanılan korneri Sead Haksabanovic ön direğe ortalıyor ancak takımımız topu uzaklaştırıyor.

29'' Cengiz Ünder''in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topta Burak Yılmaz arka direkte topla buluşuyor. Burak Yılmaz şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli alandan uzaklaşıyor.

30'' GOOLLL - Yusuf Yazıcı takımımızı 2-0 öne geçiren golü atıyor. Sağ kanatta Zeki Çelik''in pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder son çizgiye iniyor ve yerden topu kale önüne gönderiyor. Yusuf Yazıcı bekletmeden vuruşunu yapıyor ve Milli Takımımız 2-0 öne geçiyor.

Golde asisti yapan oyuncu Cengiz Ünder oluyor.

34'' Sol kanatta kazanılan korneri Cengiz Ünder arka direğe doğru ortalıyor. Topa iyi yükselen Merih Demiral kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci topu çeliyor. Sonrasında yaşanan karambolde savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

36'' Savunma arkasına atılan ara pasta Burak Yılmaz ofsaytta kalan oyuncu oluyor.

37'' Cengiz Ünder, rakibi Nebojsa Kosovic''e yaptığı müdahele sonrasında sarı kart gören oyuncumuz oluyor.

40'' GOL - Adam Marusic farkı 1''e indiren golü atıyor. Golde asisti yapan oyuncu Nebojsa Kosovic oluyor.

İLK YARI SONA ERDİ...

48'' Hakan Çalhanoğlu, Igor Vujacic'' yaptığı müdahele sonrasında sarı kart gören oyuncumuz oluyor.

52'' İkinci yarının ilk dakikaları geride kalırken tempo oldukça düşük ve orta alanda karşılıklı top kayıplarıyla geçiliyor.

54'' Savunma arkasına atılan pasta Yusuf Yazıcı ofsaytta kalan oyuncu oluyor.

61'' Sol kanatta kazanılan korneri Hakan Çalhanoğlu ceza sahasına ortalıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

75'' Milli Takımımızda oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kerem Aktürkoğlu, Kenan Karaman''ın yerine oyuna giriyor.

90'' GOL! Risto Radunovic uzatma dakikalarında durumu 2-2''ye getiren golü atıyor. Ceza sahası ön çizgisi sağ çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Risto Radunovic uzak köşeye düzgün bir vuruş yapıyor ve karşılaşmada eşitliği sağlayan golü kaydediyor.

Hakem Benoit Bastien karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve maç sona eriyor. Maç sonucu; A Milli Takımımız 2-2 Karadağ.

İLK 11''LER

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Mert Müldür, Okay Yokuşlu, Cengiz Ündür, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Burak Yılmaz.

Karadağ: Mijatovic, Vujacic, Savic, Vesovic, Tomasevic, Skecic, Kosovic, Haksabanovic, Marusic, Bozovic, Djurdjevic

MAÇTAN NOTLAR

Ay-yıldızlı ekip, grubun ilk maçında İstanbul''da Hollanda''yı 4-2, ikinci maçında da İspanya''da Norveç''i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Milli takım, grupta 7 puanla lider durumda bulunuyor.

Karadağ ise 6 puan ve averajla Hollanda''nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Grupta Norveç de 6 puana sahip. Grubun diğer maçlarında ise Litvanya ile Cebelitarık, Norveç ile de Hollanda karşı karşıya gelecek.

İlgili Haberler