Türkiye dikkat! Bu gece geliyor. Herkesin kapısını çalacak

Türkiye dikkat! Bu gece geliyor. Herkesin kapısını çalacak
Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere Marmara için kuvvetli lodos uyarısı yaparken bazı bölgeler için de kuvvetli yağış uyarısı geldi. Kuvvetli rüzgarın bugün gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara (Bilecik ve Sakarya haric), Ege kıyıları, Manisa ve Antalya çevreleri yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM DA UYARDI

İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren Lodos ve ardından kuvvetli fırtına bekleniyor. AKOM meteoroloji verilerine göre akşam saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin İzlanda kökenli alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Lodos yönlü rüzgarın 11 Kasım Cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90km/s) etkili olması bekleniyor.

Fırtınanın beraberinde, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması da öngörülüyor. Fırtına ve yağışlı havanın 12 Kasım Pazar günü sabah erken saatlerden (06:00) sonra İstanbul’u terk etmesi bekleniyor.

İBB Ekipleri; kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su baskınları, göllenmeler ve diğer acil durumlara karşı 24 saat esaslı alarm durumuna geçti. AKOM, ağaç, direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ve ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

aebe8437-c3a0-43ff-b95a-e482066ff167.jpgSosyal medyada yapılan paylaşımlarda da lodosa karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı. Paylaşımlarda rüzgarın hızının 85 kilometreye kadar çıkmasının beklendiği vurgulandı. Öte yandan lodosun etkisi ile vatandaşların baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerinin olabileceği kaydedildi.

00bf3aef-d315-4c74-a615-6a1ec8397f55.jpg

İlgili Haberler