Arap ve Afgan istilasına karşı çıkmanın ırkçılık olmadığı bundan güzel anlatılamazdı

Arap ve Afgan istilasına karşı çıkmanın ırkçılık olmadığı bundan güzel anlatılamazdı
2011 yılında başlayan Suriye İç Savaşı ile Türkiye'ye gelen Suriyeliler ile Afganlılar'ın büyük çoğunluğu ayrımcılığa maruz kaldığını iddia ederken, uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan Afrikalıların ayrımcılığı ağızlarına bile almaması Türkiye'de ırkçılık olmadığının en iyi kanıtı.

Sosyal medyada herkes bu tweeti paylaşıyor

Türkiye''de "geçici koruma" kapmasındaki Suriyeli sayısı en az 9 milyon kişi olup Türkiye''deki 10 milyonu aşkın yabancı uyruklu kişi içerisindeki en büyük grubu oluşturmaktadır. Resmi rakamlar ise Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 21 Nisan 2022 tarihi itibarıyla toplam 3 milyon 762 bin 385 kişi olarak açıklandı. Suriyelilerden sonra ikinci sırayı ise Afganlılar alıyor.

Suriye ve Afganlıların çoğunluğu Türkiye''de ayrımcılığa maruz kaldığını iddia ederken, bir sosyal medya kullanıcısı Türkiye''de ırkçılık olmadığını anlatan ve çok ses getirecek bir paylaşım yaptı.

Paylaşımında seyyar satıcılık yapan bir Afrikalının fotoğrafını kullanan sosyal medya kullanıcısı altına "Yıllardır Türkiye''deler ama ne sağda solda dilendiler, ne bizleri gasp ettiler, ne de Ülkemizde huzur bozdular. Onlar sadece helal yoldan ekmek parası kazandılar. Üstelik çoğu müslüman bile değil. Kimse de çıkıp yallah ülkenize demedi. Demek ki sorun ırkçılık felan değilmiş" cümlelerini paylaştı.

Video''da Türkiye''de saat satan bir Senegalli ile yapılan röportaj yer alıyor.

İlgili Haberler