Türkiye'den Libya'ya yardım

Türkiye'den Libya'ya yardım
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Libya halkına destek için yola çıkan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'ın Libya'ya ulaştığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, sel felaketinden etkilenen Libya'ya destek için İzmir'den yola çıkan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin Libya'ya ulaştığını duyurdu.

Açıklamada, "Sel felaketinden etkilenen kardeş Libya halkına destek için İzmir’den yola çıkan Deniz Kuvvetlerimizin TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri Libya’ya ulaştı." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Gemilerimizde AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan toplam 360 görevli bulunuyor. Görevli personelle birlikte ambulans, TIR kurtarma ve müdahale araçlarından oluşan toplam 122 araç da Libya’ya ulaştırıldı. Ayrıca 3 sahra hastanesi ile muhtelif iaşe, barınma ve sıhhi malzemeler de Libyalı kardeşlerimiz için gemilerimizle bölgeye gönderildi. Bugün TCG OSMANGAZİ gemimiz de yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırmak üzere İzmir’den hareket edecek. Dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ekran-alintisi-001.jpg

Libya'da meydana gelen selde altı binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Daniel fırtınasının vurduğu ülkede sokaklar enkaz yığınına dönerken, binlerce kişiden de henüz haber alınamıyor.

İlgili Haberler