Twitch ban yiyen kullanıcılarını duyuracak: Güvenlik önlemlerini artırıyor

Twitch ban yiyen kullanıcılarını duyuracak: Güvenlik önlemlerini artırıyor
En popüler canlı yayın platformlarından biri olan Twitch uygulamasında yayıncılar, oyun oynayarak ya da farklı içerikler üreterek para kazanmaktadır. Bu yayınlarda yayıncılara hakaret içeren ifadeler kullanan kullanıcılar bir süreliğine banlanır. Uygulamada güvenliği sağlamak isteyen yöneticiler banlananları açıklayacak.

Ünlü canlı yayın platformu Twitch''te yayıncıların sohbetlerine ahlaksız yorumlarda bulunanların yasakladıkları kullanıcılar hakkında bilgi paylaşmasına olanak tanıyordu. Shared Ban Info (Paylaşılan Yasaklı Bilgisi) adı verilen sistem ile yayıncılar topluluklarını kötü niyetli kişilerden korumak için iş birliği yapabilecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Twitch yaptığı paylaşım ile Shared Ban Info uygulamasının nasıl çalışacağı hakkında bilgiler verdi. Buna göre yayıncılar bu programa katılmak için yayınlarında bir paylaşım talebi oluşturması gerekiyor. Ban bilgilerini diğer yayıncılar, kanallar veya ortak takipçilerle paylaşma talebinde bulunabilirsiniz.

Bu istek kabul edildikten sonra, bir kullanıcı ban yediğinde Shared Ban Info yardımı ile diğer kanallarda, o kullanıcının mesajları işaretlenerek moderatörler veya yayıncılar tarafından kolayca izlenmesine olanak sunuluyor.

Bir kanalda yasaklanan kullanıcıların başka bir kanalda sohbet etmesi otomatik olarak kısıtlanacak. Yayıncılar, o kullanıcının normal şekilde sohbet etmesine izin vermek için ayarlarını değişiklik yapmak zorunda olacaklar. Ancak bu kişiler üzerindeki uyarı bilgisi her daim kalıcı olacak. Yayıncılar ayrıca, istedikleri zaman Share Ban Info programından çıkabilecek.

İlgili Haberler