Elon Musk’ın Twitter ile dava süreci beklediği gibi geçmedi

Elon Musk’ın Twitter ile dava süreci beklediği gibi geçmedi
Elon Musk’ın Twitter’ı alma girişimi sonuçsuz çıkmıştı. İddaya göre Twitter yönetimi sahte hesapların net sayısını Musk'a açıklamayınca platformun satın alma işleminden vazgeçilmişti. Platformun çalışanlarının Musk tarafından oyalandığı iddia edilerek dava açıldı. Elinde önemli kozları olduğu söyleyen Elon Musk bu kez sert kayaya çarptı.

Elon Musk Twitter davası konusunda sert kayaya çarptı

Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter’ın şartları yerine getirmediği gerekçesiyle satın alma anlaşmasını feshetti. Bu durumun hemen sonrasında Twitter konuyu mahkemeye taşıdı.

Elon Musk ve ekibi, bu dava sürecine hazırlıksız yakalandı. Bloomberg’de yer alan habere göre Musk’ın ekibi, hazırlıklarını tamamlamak için 13 Şubat 2023’e kadar süre istedi.

Twitter ekibi ise konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Ancak uygulamanın yönetimi Elon Musk’a karşı tüm silahlarını kullanacak gibi görünüyor.

ShiftdDelete’den aktarılan bigilere göre; göre güçlü bir eli olan şirket, dava dosyasını hazırladı. Öyle ki dava dosyasında Elon Musk’ın attığı birçok tweet de bulunuyor. İş insanının daha önce Twitter üzerinden platforma yönelik yaptığı paylaşımlar, şirketin dava dosyasında delil olarak yerini alıyor.

Twitter ise Musk’ın geri çekilmesindeki asıl neden, Tesla’daki ekonomik durumun kötüye gitmesi olarak görüyor. Platform, iş insanının bahaneler üreterek geri çekildiğini düşünüyor. Hukuk uzmanlarına göre Elon Musk, dava sürecinden ağır yaralı olarak çıkabilir.

İlgili Haberler