Vedat Milor ve Özgür Demirtaş arasında 'su böreği' atışması: Evrensel kriterler neler?

Vedat Milor ve Özgür Demirtaş arasında 'su böreği' atışması: Evrensel kriterler neler?
Ekonomist Özgür Demirtaş'ın 'su böreği' paylaşımına, yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan yanıt gelince, konu gülümseten bir atışmaya döndü.

Yemek eleştirmeni Vedat Milor''la ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş arassında sosyal medyada ‘su böreği’ tartışması yaşandı.

Olay, Özgür Demirtaş''ın, "Su Böreği bu kadar lezzetli olmak zorunda mı? Bizim memleketin yemekleri kadar güzel yemeği olan ülke var mı? Vallahi yok. Billahi yok. Biraz disiplinli olsak Dünya’da yemek sektöründe rekorlar kırarız" paylaşımı ile başladı.

Vedat Milor paylaşımı alıntılayıp, "Biraz daha detay verir misiniz? Mesela yemekleri nasıl karşılaştırıyoruz? Evrensel kriterler neler?" diye sordu.

Ardından onlarca kullanıcı bu yanıta sert cevaplar verince Milor "Arkadaşlar sakin olun. Spaghetti Western filmlerindeki düello sahnesi moduna gerek yok. Yorumları görünce acaba sert bir şey mi yazdım fark etmeden diye tekrar kontrol ettim yazdığımı" paylaşımı yaptı.

"SİZİN SEVDİĞİNİZ RESTORANA GİTTİK, HAYATIMIN EN KÖTÜLERİNDEN BİRİYDİ"

Özgür Demirtaş ise Vedat Milor''a şöyle yanıt verdi:

"Vedat bey elbette siz uzmanısınız bu konunun. O yüzden sizin önünüzde bana pek bir şey söylemek düşmez. Ama tam da matematik değil gibi bu iş ne dersiniz? DAMAK ZEVKİ adı üstünde damağa göre değişir. Zevkler ve Renkler tartışılmaz diye bir söz o yüzden var.

Bu konu gerçekten subjektif yani. Örneğin sizin çok sevdiğiniz bir restauranta gitmiştik ve hayatımda yediğim en kötülerden biriydi diyebilirim. Zevk işte."

"PARA İLE RESTORAN ZİYARETİ YAPMIYORUM"

Milor ise, “Bir de hangi restoran olduğunu merak ettim. Malum, restoranlar her daim aynı performansı gösteren makineler gibi değiller. O yüzden acaba benim de sonradan kötü bulduğum bir yer mi diye merak ediyorum" dedi.

Sonra da kendisine hakarete varan yorumlara yanıt veren ünlü yemek eleştirmeni, şu ifadeleri kullandı:

"Madem bu tip yorumlar gelmeye başladı, her daim yaptığım çağırı için bir hatırlatma yapalım. Para ile restoran ziyareti yapmıyorum. Yaptınız diyen varsa buyursun, yüzleşelim. Para teklif edilen ve reddettiğim restoran davet emaillerinin de arşivini tutuyorum. Arşivleri açalım.

''Beleşe restoran öven eleştirmen'' çamurunu atmaya çalışırken, insanlara ''restoran eleştirme özgürlüğümü'' üç kuruşa satmadığımı sık sık göstermeme vesile olan bu ve diğer troll arkadaşlara teşekkür ederim.

Eleştirin arkadaşlar. Eleştiri güzel şeydir de, eleştirirken işin cılkını çıkarmayın."

"VEDAT BEYİ BÖYLE SEVİYORUZ"

Demirtaş da yorumlara şöyle tepki gösterdi:

"Aynen arkadaşlar büyütmeyin.Vedat bey alanında Türkiye’nin en iyisi.Bir önerdiği yeri sevmediğimi söylemiştim ama öbür önerisine de bayılmıştık. Keşke Türkiye’de tüm problemlerimiz bitmiş olsa da Vedat bey ile tatlı tatlı atışmamız tek konu olsa. O günler de ülkeye gelir umarım.

Vedat beyi severek takip ederim. Genel üslubu hafif Ti’ye almak üzerine kuruludur, Sarcasm seviyor, biz de onu seviyoruz. Sanırım tek hatası karşısındaki insanın, Vedat beyin dalga geçtiğini anlamadığını sanması Halbuki çoğu anlıyor. Ama biz Vedat beyi böyle de seviyoruz."

İlgili Haberler