Fenerbahçe İsmail Kartal'a rağmen nasıl kazandı

Fenerbahçe İsmail Kartal'a rağmen nasıl kazandı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Fenerbahçe maça inanılmaz bir golle başladı. Daha 6. dakikaydı. Rossi''nin pasını alan Zajc''ın ceza alanı içinden vuruşu ustacaydı. Böylece Fenerbahçe neredeyse maça 1-0 önde başladı. Ama fazla sevinemedi bu gole Fenerbahçeliler. Çünkü golden sonra ölüp ölüp dirildiler. Maç Kasımpaşa ile Fenerbahçe kalecisi Altay arasındaki bir mücadeleye döndü neredeyse.
16. dakikada Eyseric, 35. dakikada Fall, 45+1''de Umut''un şutlarını inanılmaz bir şekilde çıkardı Altay. Bu arada bir de direkten dönen şutu vardı Kasımpaşa''nın.
Peki neden böyle oldu?
Bir kere... Şu bir kez daha anlaşıldı ki Berisha''nın oynadığı maçlarda Fenerbahçe 10 kişi. Bırak 10 kişi olmasını, hani zararın olmasın da yararını da istemem derler ya; bunun misali adam. 18. dakikada kaçırdığı bir fırsat var ki, gelde saçını başını yolma!
Peki ilk yarıda İsmail Kartal ne yaptı? Seyretti! Aynen benim gibi, tribündeki ve televizyon başındaki taraftarlar gibi sadece seyretti. Arkadaş bu Berisha''nın bu takımda hele de ilk onbirde ne işi var? Bir de Arda Güler niye kanatta oynar? Orta saha sadece Crespo''ya bırakılır mı? Defanstaki bu anlaşmazlıkların nedeni nedir?
İkinci yarı başlayınca gördük ki Berisha yine ilk onbirde. Tek değişiklik Arda''yı ortaya almasıydı. Aldı ama çocuğu 66. dakikada aldı dışarıya.
Seyrediyordu İsmail Kartal, ikinci yarıda da üst üste atak yapıyordu Fenerbahçe ama seyrediyordu.
51''de Fall''ın ayak bileğine bastığı Kim, acı çeke çeke oynadı dakikalarca, İsmail hoca yine seyretti. Değiştirmedi.

Kasımpaşa 3 oyuncu birden değiştirip daha da yüklenmeye başladı, hoca yine seyretti. Ve bağıra bağıra geliyorum diyen gol geldi. 67. dakikada oyuna sonradan giren Mabil ortaladı, Muleka kafayla Szalai''nin önünden golü attı: 1-1.

İsmail Kartal''ın nihayet sabrının taşıp da Berisha''yı oyundan alması, yerine Serdar Dursun''u sokması oyuna biraz olsun denge getirdi. Getirdi ama 70''te Altay''ın yine öyle bir kurtarışı vardı ki, tek kişilik ordu gibiydi.

Son dakikalarda Pelkas''la Mert Hakan''ın da oyuna girmesi Fenerbahçe''yi biraz daha etkili yaptı. 90''da da golü sürpriz bir adam Szalai attı: 1-2.

Son saniyelerde Kasımpaşalı Mabil''in bu kadar kolay kırmızı kart görmesini anlayamadım. Mete Kalkavan, her itiraz edene hemen kart gösteriyor muydu şimdiye kadar, bilemedim!

Fenerbahçe önemli bir galibiyet aldı. İkinci olma şansı var. Böyle bir sezonu ikinci bitirirse büyük başarı. Ama gerçekleri de görmekte yarar var.
Bu takımın yeni teknik direktörünün acilen açıklanması, şimdiden gelecek sezonun takımını kurması gerekiyor. Çünkü bu takımdan gitmesi gereken çok oyuncu var. Soruyorum; bir Altay''la nereye kadar. İyi bir kaleci bir takımın yarısıdır derler. Altay yarısından da fazlası. Olmasaydı bu maçın 2-1 Fenerbahçe''nin galibiyetiyle bitmesi imkansızdı.

Yazarın Diğer Yazıları