Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Yeni Malatyaspor nasıl küme düşen ilk takım oldu?

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Yeni Malatyaspor nasıl küme düşen ilk takım oldu?

Süper Lig''de 5 yıldır mücadele eden Yeni Malatyaspor, bu sezon küme düşen ilk takım oldu. Sahasındaki maçta Giresunspor''a 1-0 yenilen sarı-siyahlı takım, rakibi ile puan farkının 19''a çıkması nedeniyle sezonun bitmesine daha 6 hafta olmasına rağmen matematiksel olarak Süper Lig''e veda etti. 
Yeni Malatyaspor ile Giresunspor arasındaki karşılaşmaya sadece futbol açısından bakmamak gerek. Zira sarı-siyahlı takım bu maça gelene kadar yapılan birçok hatanın kurbanı olarak küme düştü. Sezon başından bu yana ne bir kadro istikrarı sağlandı, ne oyuncuların ödemeleri düzenli olarak yapılabildi. Pandemi sürecinin neden olduğu maddi zorluklara, kentin kulübe mali olarak yeterince destek olmaması eklendi. Peş peşe gelen yönetimsel hatalar da saha sonuçlarına yansıdı. Başkan Adil Gevrek gemiyi erken terk edenlerden oldu. 
Giresunspor kanadından bakarsak, küme düşme tehlikesi henüz geçmiş değil. Ancak Yeni Malatyaspor karşısında alınan galibiyetle puanın 39''a çıkarılması büyük bir avantaj oldu. 
Maça gelirsek... İki takım oyuncuları ciddiyeti elden bırakmadan, tribündeki az sayıda taraftar ve televizyon başındaki futbolseverlere saygı göstererek mücadele etti. Zamandan çalma, sahada saklanma, rakibe gereksiz sertlik gibi futbolu çirkinleştiren görüntüler yoktu. Bununla birlikte pozisyon zenginliği de göremedik. 
Giresunspor daha etkili olduğu maçta 23. dakikada Traore''nin şık vuruşuyla 1-0 öne geçti. 45''te Mustafa Eskihellaç''ın vuruşunda top üst direkten dönünce Yeni Malatyaspor beraberlik şansını kaçırdı. İkinci yarıda Giresunspor''un farkı açma girişimleri, Mayatyaspor''un beraberliği yakalama hamlelerinden fazlaydı. Sarı-siyahlı takımda emeklerine yazık olan kaleci Ertaç Özbir, başka gole izin vermeyerek görevini yine en iyi şekilde yaptı.

İlgili Haberler