Google’ın yılbaşı için hazırladığı doodle belli oldu

Google’ın yılbaşı için hazırladığı doodle belli oldu
Google, 2022 için hazırlıklarını sürdürürken son olarak ana sayfasında yeni yıla özel bir doodle yayınladı.

Google, doodle tasarımları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Artık teknoloji dünyasında iyice benimsenen gelişme, her gelen özel gün ile birlikte de merak uyandırıyor. 2022 için de bir girişimde bulunacağı daha önceden bilinen şirket, bu kez biraz daha erken davrandı.

Ana sayfasını güncelleyen Google, 2021‘e veda etmeyi ihmal etmiyor. Yılbaşı 2021 adıyla ortaya çıkan doodle, içerisinde bulunduğumuz seneyi son kez anıyor.

GOOGLE YILBAŞI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

31 Aralık 2021 yani içerisinde yer aldığımız senenin son gününü ihmal etmeyen şirket, dünya genelindeki tüm kullanıcılarının ana sayfalarını süsledi. Şirketin yaptığı sürprizler bununla da sınırlı değil. Buna göre Google, ilgili tasarıma tıklayan kullanıcılarının ekranlarına konfetiler yağdırıyor. Şu an için ekranlarda 2021‘e veda anlamına gelen bir tasarım yer alsa da, Yeni yılın ilk günüyle farklı bir doodle biz internet kullanıcılarını karşılayacak.

Yeni gelen doodle dizaynını daha interaktif yapmak isteyen Google, paylaşım imkanının da önünü açıyor. Resmin sağ tarafında bulunan “paylaş” simgesi sayesinde sizlerde yeni tasarımı arkadaşlarınıza ve ailenize gönderebileceksiniz. Bir link oluşturan şirket, bağlantıya tıklayan herkesi arama motoruna yönlendiriyor.

Ayrıca “Kendimi Şanslı Hissediyorum” bölümü de, yine doodle için önemli bir yer arz ediyor. Zira buraya tıklayan kullanıcılar, Google‘ın dizayn ettiği resmin hangi ülkelerde yayınlandığını gösteriyor. Bununla birlikte siteyi ziyaret edenler, geçmiş yıllardaki tasarımları görme imkanına da kavuşuyor.

Artık Google cephesinin de doodle ile merhaba dediği yılbaşı, geldi çattı. Dünya genelinde pek çok insanın kutladığı bu özel güne reaksiyon veren şirket bir geleneği daha sürdürürken, 2022‘nin ilk günü için nasıl bir tasarım yaptığı da merak konusu olarak bizleri karşılıyor. Şirketin planladığı bir sonraki doodle‘ın yeni yılın ilk dakikalarından itibaren internet dünyasına merhaba demesi bekleniyor. Bakalım Google bizlere ne tür sürprizler hazırlayacak, bekleyip göreceğiz.

İlgili Haberler