Yılmaz Özdil ÖSYM'nin soracağı soruyu açıkladı. Saray'da herkes çözmeye çalışıyoruz. İlk pes eden Bakan Nebati oldu 

Yılmaz Özdil ÖSYM'nin soracağı soruyu açıkladı. Saray'da herkes çözmeye çalışıyoruz. İlk pes eden Bakan Nebati oldu 
Doların dün akşam saatlerinde 18 TL'yi aşmasının ardından Yılmaz Özdil KPSS skandalına göndermede bulunarak tepki gösterdi. Dolarda 20 Aralık'ta 18 liranın görüldüğünü anımsatan Özdil, doların düştüğü tarihlerde de enflasyonun yükselişini sürdürdüğünü belirtti.

Doların dün akşam saatlerinde 18 TL''yi aştı. Dolar 20 Aralık’ta da 18,307 liraya kadar yükseldikten sonra iktidarın kur korumalı mevduat hamlesiyle hızla düşmüştü. Dolarda yaşanan bu gelişmeler hakkında Yılmaz Özdil''den çarpıcı bir tepki geldi. 

Bazı KPSS sorularının daha önce bir yayınevinin deneme sınavlarında sorulmuş olmasına göndermede bulunan Özdil, ÖSYM için yeni bir soru hazırladı.

Özdil Twitter''dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"ÖSYM sınav sorusu… Aralık ayında dolar 18 lirayken benzin 12 lira, ekmek 2.5 lira olduğuna göre, Ağustos ayında dolar 18 lirayken benzin ve ekmek kaç liradır?"

KPSS SKANDALI

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarıyla aynı olduğunun ortaya çıkması gündemi sarstı. 

ÖSYM, konuyla ilgili, “asılsız” açıklaması yaparken, Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Ardından gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete''de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. 

KPSS''de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Devlet Denetleme Kurulu, ÖSYM''de ve yayınevinde incelemelerde bulundu. DDK Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. YÖK Başkanı Erol Özvar "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü yayınevine ait 2 adreste arama başlattı.

İlgili Haberler