Bunun neresi algı operasyonu Nebati abiii

Bunun neresi algı operasyonu Nebati abiii
Hazine Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’deki yüksek enflasyonu hatırlatan yabancı bir bakana "Ben bu şekilde sokağa çıkarken sen yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsun" dediği sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Canlı yayında yabancı bir bakanla aralarında geçen enflasyon diyaloğunu açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, "O bakan, ''Sizin ülkede enflasyon çok yüksek'' dedi. Doğru, ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz. ''Sizin ülkede enflasyon çok yüksek'' dedi, ben de ''Doğru'' dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, biz bunu çözeceğiz, kararlıyız. Ama bakın dedim, ''Ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz Bu ''Vay be herkes kanıksamış'' anlamında olan bir şey değil."

"ALGI OPERASYONU" DEDİ

Nebati daha sonra yaptığı bir açıklamada ise yabancı bakan ile arasında geçen diyaloga ilişkin gelen yorumların algı operasyonu olduğunu savundu.

Bakan Nebati, "Birileri çıkmış başını sonunu aktarmadıkları birkaç cümlem üzerinden algı operasyonu peşine düşmüş." ifadelerini kullanmıştı.

Nureddin Nebati, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizde her konuyu bağlamının dışına çıkarıp çarpıtan, her çarpıtmasını da bir algı operasyonu malzemesine dönüştürmek için iştahla yarışan bir muhalefetin varlığı çok üzücü bir durum gerçekten.
Vatandaşımız ülkemiz için nasıl mücadeleler içinde olduğumuzun tamamen farkında.
Bizim kendisini dinleyip anlayacağımızdan ve yaşadığı soruna kalıcı bir çözüm getirmek için tüm gayreti göstereceğimizden şüphesi yok.
Bu yüzden ne zaman sokağa çıksam insanımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyorum.
Gelip dertlerini aktarıyor, düşüncelerini paylaşıyorlar.
Zaten AK Parti kurulduğu günden bu yana milletimizle hemhal olmuş, bizzat milletimizin bağrından çıkıp buralara gelmiş bir partidir.
Bunu herkes bilir: Türkiye’de her koşulda milletiyle yan yana, omuz omuza yürüyen yegane partidir AK Parti.
Durum buyken birileri çıkmış başını sonunu aktarmadıkları birkaç cümlem üzerinden algı operasyonu peşine düşmüş."

İlgili Haberler