Yılmaz Özdil’den AKP’lileri çok kızdıracak Afgan ordusu açıklaması

Yılmaz Özdil’den AKP’lileri çok kızdıracak Afgan ordusu açıklaması
Yılmaz Özdil, Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi üzerine Afgan ordusunda yaşanan bu çözülmeyi FETÖ'ün kumpas davalarına atıfta bulunarak yorumladı. Özil, "CIA maşalarıyla bir olup Mustafa Kemal’in askerlerine kumpas kuran şuursuz bademlerin ibretle seyretmesi gereken bir gece" ifadesini kullandı.

Afganistan''da Taliban''ın ilerleyişi, deneyimli uzmanları bile şaşkına çeviren bir hızda gerçekleşti. Bölgesel merkezler domino taşları gibi teker teker düştü. Taliban’ın hızla kentleri ele geçirmeye başlaması üzerine dünya bu yenilginin sorumlusunun kim olduğunu tartışılırken, Afgan askerleri birçok yerde savaşmak yerine Taliban’a teslim oluyor.

ORDUDA YOLSUZLUK VE SAHTEKÂRLIK ÇOK YAYGIN

Afgan İçişleri Bakanlığı''nın polise, Savunma Bakanlığı''nın da askere düzenli ödeme yapamadığı söyleniyor. Maaş alamayan askerlerin ise silahlarını karaborsada satması nedeniyle bu silahların kolayca Taliban’ın eline geçtiği belirtiliyor. Yine orduda yolsuzluğun ve sahtekârlığın çok yaygın olduğu yorumları yapılıyor. Askerlerin genelde memleketlerinden uzak, halktan kopuk bölgelerde görevlendirildiği, kriz durumunda kendi yakınlarının yanına gitmek için firar ettikleri de kaydediliyor.

Bu gelişmeler üzerine Yılmaz Özdil, Afganistan ordusunda yaşanan bu çözülmeyi, FETÖ''ün Türk askerlerine yönelik kumpas davalarına atıfta bulunarak yorumladı.

"KUKLA AFGAN ORDUSU VATANI BIRAKIP KAÇTI"

Özdil Twitter''dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"CIA maşalarıyla bir olup Mustafa Kemal’in askerlerine kumpas kuran şuursuz bademlerin ibretle seyretmesi gereken bir gece… 300 bin kişilik kukla Afgan ordusu silahları da vatanı da bırakıp kaçtı!"

İlgili Haberler