Yılmaz Özdil devam eden FETÖ kumpasını açıkladı. Yaptığı yorum iktidarı çok kızdıracak

Yılmaz Özdil devam eden FETÖ kumpasını açıkladı. Yaptığı yorum iktidarı çok kızdıracak
28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verilmesine gazeteci Yılmaz Özdil'den dikkat çeken bir yorum geldi.

Yaptığı yorum iktidarı çok kızdıracak

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan''ın da bulunduğu 14 sanık hakkında dün tutuklama kararı verdi.

Tutuklama kararına özellikle sosyal medyada birçok isim tepkiler geldi. Tepki gösterenlerden biri de gazeteci Yılmaz Özdil oldu.

Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Dört dörtlük kumpas davası, dört dörtlük… Bu hukuk katliamına yol verenler, yarın öbür gün çıkıp “kandırıldım” filan diyecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU:

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ile Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan''ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi.

Yargıtay''ın cezaları onama kararını inceleyen mahkeme; sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında tutuklama kararı çıkartarak dosyayı infaz savcılığına gönderdi.

İnfaz savcılığının sanıklara teslim olmaları için süre tanıması beklenirken, belirtilen süre içerisinde teslim olmayan sanıklar için yakalama kararı çıkartılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler