Yılmaz Özdil Erdoğan’ı küplere bindirecek. Afganistan’ı tarumar eden Rambo ve figüran örneği verdi

Yılmaz Özdil Erdoğan’ı küplere bindirecek. Afganistan’ı tarumar eden Rambo ve figüran örneği verdi
Yılmaz Özdil’in Twitter hesabından yaptığı Rambo paylaşımı sosyal medyayı salladı. Özdil’in paylaşımında iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderme yaptığı yorumları yapıldı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından Sylvester Stallone’nin başrol oynadığı Rambo 3 filmini paylaşarak, “Sayın ahalimiz Afganistan’ı kurtaran Rambo’yu “mücahit” ilan etmişti… Kendini dünya lideri zannederken, Pentagon-Hollywood senaryosunda “figüran” olmak, işte böyle bir şey.” ifadelerini kullandı.

Paylaşım çok sayıda beğeni ve yorum alırken, Özdil’in bu mesajında iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a gönderme yaptığı yorumları yapıldı.

AKP''lilerin Erdoğan için sık sık "Dünya lideri" benzetmesi yaptığı hatırlatıldı.

Ayrıca yorumlarda ABD ile Türkiye''nin Kabil Havalimanı için anlaşmak üzereyken ABD''nin bir anda ülkeden çekilme kararı aldığı da hatırlatıldı.

RAMBO 3’ÜN KONUSU

Vietnam gazisi ve eski Yeşil Bereli John Rambo, başından geçen tatsız deneyimler sonucu şimdi artık inzivaya çekilmiş(!), para karşılığı dövüşerek budistlere yardım etmektedir.

Eski komutanı Albay Trautman bir kez daha talebesinin hayatına girer ve yardımını ister. Sovyet işgalindeki Afganistan''da, ABD''nin yardım edip kolladığı mücahitlerle omuz omuza çarpışması gerekmektedir.

Rambo Albay''ın teklifini reddeder. Bir kez daha devleti tarafından oyuna getirilmekten korkar. Trautman Afganistan''a döner ve Ruslar tarafından kaçırılıp işkence görür.

Olayın kişiselleşmesi Rambo''nun soluğu Afganistan''da alması için yeterlidir. Burada Rusların yerel halka nasıl eziyet ettiğini gördüğünde, savaş onun için yeniden başlamak zorundadır artık.

Komik derecede inandırıcılıktan uzak olan Rambo 3, sadece İlk Kan gibi esaslı bir filmin mirasını daha da suistimal etmekle kalmamış, aynı zamanda Rusya''nın Afganistan''dan çekilmeye başladığı bir dönemde vizyona girerek politik olarak yanlış ve talihsiz bir başlangıç da yapmıştır.

İlgili Haberler