Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı: Market raflarında fiyatı 120 TL'ye kadar çıktı

Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı: Market raflarında fiyatı 120 TL'ye kadar çıktı
Vatandaşların Kahvaltıda neredeyse her gün tükettiği yumurtanın fiyatı ikiye katlandı. Tanesi 4 liraya kadar çıkan 30'lu yumurtanın market raflarında fiyatı 120 liraya kadar çıkıyor.

Artan enflasyon ve ekonomik kriz artık vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayamayacağı bir seviyeye geldi.

YUMURTAYA İKİ KATI ZAM GELDİ

Vatandaşların özellikle kahvaltıda sık tükettiği yumurtanın fiyatı iki katına çıktı. Geçen sene bir yumurtanın tanesi 2 TL iken bu sene yumurtanın tanesi 4 TL’ye çıktı. Market raflarında bulunan 30’lu yumurtanın raflardaki fiyatı da 120 TL’yi buldu.

yumurta999.jpg

Yumurta Üreticisi Kerim Göker, konuyla ilgili şunları söyledi:

"MALİYETLER ÇOK ARTTI"

"Bir gün bir günü tutmaz. Bugün 80 lira derim yarın 95 lira da olabilir. Mazotun ve bazı giderlerin artmasından dolayı ham madde artıyor. Ham maddenin artışından sonra peynire, süte, yumurtaya yansıyor. Paket maliyetleri çok arttı. Karton eskiden 1 liraydı, 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyeti çok arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira koyuyorduk şimdi 6 liraya çıktı."

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 7 arttı. Temmuz ayında 1 milyar 682 milyon adet yumurta üretildi.

İŞTE İKTİDARIN DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ "TÜRKİYE YÜZYILI"

AKP iktidarının dilinden düşürmediği “bizim sloganımız” diyerek bahsettiği Türkiye yüzyılı’nda vatandaşlar artan enflasyon ve ekonomik kriz ile boğuşuyor. Vatandaşın temel ihtiyacı olan içme suyu, yumurta, sebze ürünleri ve et ürünleri geçen seneki fiyatlara göre iki katı zamlandı.

İlgili Haberler